Ble gravid og fikk sparken

Da det kom fram at skuespiller Talina Hansen var gravid, fikk hun klar beskjed av Matinéteatrets Yngve Horn: Du er uønsket på scenen i «Serru Serru». Dermed ble hun sparket fra stykket hun selv satte i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ikke kunstnerisk forsvarlig

- En slik behandling har jeg aldri vært borti før. Jeg har ikke gjort noe annet enn å bli gravid, og så vidt jeg vet er det ulovlig å sparke folk fordi de er gravide, sier en forbannet Talina Hansen. Skuespilleren er fem og en halv måned på vei.

Fra Chat Noir

«Serru Serru» er en revyforestilling satt sammen av gamle glansnumre fra Chat Noir, og ble spilt både i Fredrikstad og Hankø sommeren 1997. Da sto Talina Hansen på scenen.

- Det verste var at hele forestillingen var min idé. Jeg brukte flere timer på biblioteket for å finne fram til de gamle tekstene, og siden sy dem sammen.

I vår begynte Talina Hansen på ny å jobbe med «Serru Serru» sammen med Yngve Horn, og skrev kontrakt med Matinéteatret på 15 forestillinger på Chat Noir.

Rykter

Hun så ingen grunn til å opplyse om at hun var gravid.

- Jeg så det ikke som min oppgave å begynne å informere folk om graviditeten de tre første månedene, hvor alt er så usikkert, sier Talina Hansen.

Yngve Horn hadde likevel fått høre rykter om graviditeten.

- Den første telefonen fikk jeg den 28. juni, og da ble det brukt som argument at gravide ofte var syke. Han kunne ikke ta den helsemessige risikoen. Dette hadde han diskutert med andre, fortalte han. Men meg hadde han altså ikke tatt det opp med.

Det var en forklaring Talina Hansen ikke slo seg til ro med. For det første hadde hun ikke vært syk en eneste dag, og var og er fortsatt i fin form.

Legen sa ja

- Dette ville jeg ikke finne meg i. Jeg rådførte meg med legen min, som sa at det ikke var noe i veien for at jeg kunne stå på scenen, sier Talina Hansen.

Det hun er mest skuffet over i ettertid, er at teatret ikke har tatt kontakt med henne for å diskutere saken og se på mulige løsninger.

- For inntil tre og en halv uke siden trodde jeg at jeg skulle stå på scenen. Så fikk jeg et brev der det sto at man ikke hadde funnet en løsning som var kunstnerisk forsvarlig. Produsenten mente at det ikke tok seg ut med en gravid på scenen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer