Ble han sparket fordi han var ærlig?

Spillverden i harnisk etter mulig GameSpot-skandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De siste dagene har det versert sterke rykter om en av verdens ledende spillsider, GameSpot, etter at en av redaktørene for siden fikk sparken.

Avsettelsen av Jeff Gerstmann, som har jobbet for GameSpot i 11 år, skal ifølge det som foreløpig kun er rykter ha fulgt i kjølvannet av at han ga spillet «Kane & Lynch: Dead Men» den «lave» karakteren 6/10 i en anmeldelse.

Spillets utgiver, Eidos, var samtidig med at anmeldelsen ble publisert tungt inne som annonsør på siden - og det er dette som er kjernen i rykteflommen som nå både har gitt GameSpot og Eidos alvorlige skraper i lakken.

Stille rundt saken

Ble Gerstmann sparket fordi han ikke skrev eller etterredigerte anmeldelsen i tråd med markedsavdelingens ønsker?

Foreløpig har verken Gamespot eller Gerstmann kommet med uttalelser om avsettelsen, men Gamespots eiere CNET kom med en generell uttalelse etter at spillbloggen Kotaku først meldte om ryktene.

- Gamespot tar den redaksjonelle integriteten svært seriøst. I over et tiår har GameSpot og de mange redaksjonelt ansatte levert tusenvis av uavhegnige anmeldelser som har vært en viktig ressurs for spillmiljøet. I CNET Networks står vi bak det redaksjonelle innholdet vårt team produserer på daglig basis, heter det i uttalelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer