Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ble ikke president, men en Oscar er jo fint

Al Gores film med i Oscar-racet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Al Gore ble ikke president, men amerikaneren har nå satt hele kloden på sin agenda.

Dokumentaren «En ubehagelig sannhet» handler om global oppvarming, og er ifølge Dagbladets fireranmeldelse «et lysbildeshow som viser drivhuseffektens skremmende resultater, et skikkelig grøsseraktig «før og nå»-scenario med bilder av isbreer som smelter og forsvinner, jordskorpa som sprekker og truende orkaner som pumper seg opp over stadig varmere havvann».

En av femten

Filmen har vakt oppsikt, ikke minst fordi den tidligere presidentkandidaten selv har reist verden rundt for å promotere sine ubehagelige sannheter.

Uansett, nå er Al Gore med i racet mot Oscar. «En ubehagelig sannhet» er en av 15 dokumentarfilmer som kan vinne en Oscar-statuett 25. februar neste år, skriver den engelske avisa The Guardian.

Andre filmer

De femten dokumentarene ble plukket ut blant 81 bidrag. Fem av disse blir så nominert. Nominasjonene offentliggjøres 23. januar neste år.

Og det er åpenbart et attraktivt race for tidligere presidentkandidater: Ralph Nader, en av Gores motstandere i 2000, har med filmen «An Unreasonable Man».

REDDE KLODEN: Al Gore har laget en dokumentar om følgene av global oppvarming. Foto: SCANPIX
REDDE KLODEN: Al Gore har laget en dokumentar om følgene av global oppvarming. Foto: SCANPIX Vis mer

Blant andre filmer finner vi ifølge The Guardian «Jesus Camp» (som følger barn på en evangelistisk leirskole), «Shut Up & Sing» (som undersøker reaksjonene mot countrybandet Dixie Chicks etter deres verbale angrep på president Bush) og «Iraq in Fragments» (en rekke portretter av irakere og deres håndtering av urolighetene i hjemlandet).

Sjekk ut Dagbladet.nos filmbase:

RALPH NADER: Den tidligere presidentkandidaten Ralph Nader er også med i Oscar-racet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!