LIVSERFARING: «The Stream»-artisten Sondrey, Sondre Mulongo Nystrøm, forteller at bakgrunnen som adoptert i Norge har gitt ham viktige livserfaringer. Foto: TV 2 
LIVSERFARING: «The Stream»-artisten Sondrey, Sondre Mulongo Nystrøm, forteller at bakgrunnen som adoptert i Norge har gitt ham viktige livserfaringer. Foto: TV 2 Vis mer

«The Stream»-Sondrey

- Ble kalt brun bæsj og pepperkakemann

«The Stream»-Sondrey: - Det har vært tider hvor jeg har vært innmari sint. Jeg kunne ha slått dem ned.

(Dagbladet): - Utfordringene startet tidlig. Både kompiser og andre la merke til at jeg så annerledes ut. Jeg ble kalt «brun bæsj», «pepperkakemann» og «neger», forteller Sondre Mulongo Nystrøm, kjent som Sondrey fra TV 2- programmet «The Stream», hvor han nylig sikret seg platekontrakt med Sony.

Gjennom «The Stream» har han elsket å stå på scenen som vokalist og imponert artistutviklere og publikum.

Som seksåring ble han sammen med tvillingsøsteren adoptert til Norge fra Kenya og vokste opp på Øyer i nærheten av Lillehammer. Å være et adoptert barn var ikke alltid like enkelt.

Rømte inn i musikken

- Det gjorde at jeg ble voksen tidlig. Jeg begynte tidlig å utforske ordet neger og hva det betød, slik at jeg kunne svare tilbake, forteller han.

I dag ville han ikke likevel ikke ha valgt bort opplevelsene.

- Jeg begynte å skrive om følelsene mine. Etter hvert ble det sangtekster og interesse for musikk. Jeg fikk ut aggresjonen gjennom musikk og idrett.

Foreldrene har også vært en viktig støtte siden barndommen.

- Det har vært tider hvor jeg har vært innmari sint på de som mobbet. Jeg kunne ha slått dem ned, men det var ikke slik mamma og pappa hadde lært meg at jeg skulle oppføre meg. Jeg har alt å takke dem for. De har hatt en veldig viktig rolle i hvordan jeg er blitt, forteller han.

Stolt av røttene

Nystrøm forteller at han alltid har hatt venner.

- Jeg tror det kunne ha gått ganske mye dårligere og at jeg kunne ha vanket mye alene. Det har vært perioder hvor jeg har trukket meg mye tilbake fordi vennene ikke har kunnet forstå, sier han.

Han understreker likevel at han alltid har følt seg norsk.

- Det er den norske kulturen jeg kjenner til, selv om jeg er annerledes. Da jeg var yngre var ikke røttene like viktig for meg, men jeg er mer stolt nå, sier han.

Satser på musikken

Selv om 22-åringen ikke var blant de 100 som fikk mest avspillinger i de kvalifiserende rundene av «The Stream» endte han opp som programmets «dark horse» og en av ni deltakere som fikk platekontrakt.

Gjennom samarbeidet med produsentene Maybon og Thosebricks ble han med videre som vokalist i programmet under deres showcaser og imponerte nok til å få platekontrakt med Sony.

- Jeg er blitt mer sulten på å satse på musikk nå enn tidligere, sier Nystrøm.

Siden «The Stream» har konsertforespørsler strømmet inn fra hele landet. Nystrøm, som har studert medisin i to år, tar nå permisjon fra studietilværelsen.

- Jeg skal gå «all in» med musikk nå. Jeg må smi mens jernet er varmt.