«Louder Than Bombs»

Ble kalt en kommersiell flopp. Nå hylles «Louder Than Bombs» som en av årets beste filmer i USA

Joachim Triers «Louder Than Bombs» på amerikanske  topplister. 

TRAILER: - Dette er en film både jeg og Joachim har hatt tett innpå oss i mange år. Det har vært en veldig lang prosess, og jeg er lettet over at den til slutt ble laget, forteller den norske manusforfatteren Eskil Vogt til Dagbladet. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forventningene var mange og store til Eskil Vogt og Joachim Triers film «Louder Than Bombs», som hadde Norgespremiere i oktober 2015.

De to har tidligere gjort suksess med filmene «Reprise» i 2006, og «Oslo 31. august» i 2011.

Store stjerner ledet an i filmen, som også var Triers første engelskspråklige film og Norges første gullpalmekonkurrent i Cannes på mange år. På rollelista sto blant andre Jesse Eisenberg, kjent fra Facebook-filmen «The Social Network», den irske «Vikings»-skuespilleren Gabriel Byrne og franske Isabelle Huppert, kjent fra «Amour» og «Valley of Love».

Filmprestasjon

Når filmåret 2016 skal regnes opp, sitter lovordene løst også blant filmkritikere i USA. «Louder Than Bombs» ble lansert over dammen i april i år.

Av Avclub.com har filmen fått en 20. plass på lista over de aller beste filmene i 2016. Nettmagasinet beskriver «Louder Than Bombs» som et mesterverk i sin beskrivelse av hvordan en familie takler sorg etter et dødsfall. Filmskaperne roses for sin bruk av tilbakeblikk, drømmesekvenser og forskjellige fortellerstemmer for å gjøre seerne kjent med karakterenes indre liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer