Ble kalt «Judas» etter å ha kritisert NRK

«Taxi»-regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen fikk hetsende sms fra NRK-ansatt.

REAGERER: Etter å ha uttalt seg kritisk i Aftenposten mottok Ulrik Imtiaz Rolfsen en hetsende sms fra en NRK-ansatt.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
REAGERER: Etter å ha uttalt seg kritisk i Aftenposten mottok Ulrik Imtiaz Rolfsen en hetsende sms fra en NRK-ansatt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et intervju med Aftenposten lørdag, fortalte Imtiaz Rolfsen at han ikke fikk innsyn i økonomien da han regisserte serien «Taxi» for NRK.

- Jeg opplever at NRK bagatelliserer «Erobrerens» budsjettoverskridelser, og det er ikke første gang en intern produksjon går over budsjett, det vet «alle» i NRK Drama. I et eksternt produksjonsselskap ville en slik overskridelse vært katastrofal og fått konsekvenser, uttalte Imtiaz Rolfsen.

Fikk sms fra NRK-ansatt Samme dag som intervjuet sto på trykk mottok han en sms som inneholdt kommentarer som «Hold kjeft» og «Judas». Regissøren ønsker ikke å oppgi hvem sms-en kommer fra, men bekrefter at vedkommende jobber i NRK.

- Jeg har ikke noe behov for å henge ut denne personen. Men det er et paradoks at NRK har bejublet mitt oppgjør med pakistansk ukultur, og samtidig reagerer på denne måten når noen kritiserer ukultur hos NRK, sier han.

Refset pakistansk ukultur Regissøren har gjennom filmen «Izzat», NRK-serien «Taxi» og debutromanen «Gass», blant annet kritisert enkelte sider ved pakistanske tradisjoner. Imtiaz Rolfsen, som selv er oppvokst med norsk mor og pakistansk far, har tatt for seg tema som tvangsekteskap, taxisvindel og patriarkalsk oppdragelse blant norskpakistanere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer