Ble kasta av lufta etter to uker forrige gang - nå prøver Schau og Thoresen på nytt

Kristopher Schau og Espen Thoresen om gjestene i sin nye podcast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er så gøy å bable i munnen på Espen uten at noen forteller oss hva vi kan si, forteller komiker Kristopher Schau. Sammen med kollega Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha lager han nå podkasten med det foreløpige navnet «Alt du sier er feil, Espen». 

Podkasten er et samarbeid med Dagbladet, og en epsiode kommer ut i uka fra og med fredag om to uker. 

Høye ambisjoner - Vi håper at dette blir en av Norges største podkaster, forteller Thoresen. 

I podkasten intervjuer han og Schau kjente personer, og lytterne får et innblikk bak underholdsningsbransjens kulisser. Denne gangen skal det ikke handle så mye om Thoresen og Schau, men noen gamle historier får lytterne likevel. 

- Vi kommer kanskje til å ta opp noen anekdoter som nå er foreldet av straffeloven som vi endelig kan snakke om, forteller Schau. 

Kjente fjes Felles for alle gjestene er at Schau og Thoresen kjenner dem på en eller annen måte. 
Blant de foreløpige gjestene er komiker og musiker Egil Hegerberg, også kjent under aliaset «Bare Egil», samt komiker Linn Skåber, programledere Thomas Seltzer og Christer Falck. Og flere skal det bli.

- Hvis Anne Marit Jacobsen leser dette, må hun gjerne ta kontakt for et intervju, sier Thoresen. 

Programmene tas opp hjemme hos programlederne eller gjestene. Når Dagbladet treffer Schau og Thoresen, forbereder de seg til et intervju med Egil Hegerberg, som de skal treffe i Sofienbergsparken. 

- Vi handler alltid inn mat vi tror intervjuobjektene vil ha. Egil Hegerberg vil for eksempel bare ha tropisk juice og mat som er gått ut på dato. Det er det beste han vet, mener Schau. 

Han kan love en morsom anekdote om da han tisset på Hegerberg i et tomannstelt.

Langt samarbeid Samarbeidet mellom Schau og Thoresen går helt tilbake til 1992 da Schau begynte å jobbe i radioprogrammet «XL» med Thoresen.

- Espen er et levende kaos, men han er hundre prosent til stede i alt han holder på med. Det er veldig gøy å være en del av, forteller Schau om samarbeidet. 

Dette er ikke første gang komikerne samarbeider med Dagbladet om et podkastprosjekt. I 2009 lanserte gutta podkasten «Folkemakt» som ble nedlagt etter bare to uker. 

Hva gikk galt den gangen?

- Vi hadde ikke noe klart prosjekt, og gikk bare og ruslet litt rundt Akerselva, sier Thoresen. Schau innrømmer at de to komikerne ikke ante hva de drev med den gang. 

Nå som podkastformatet er mer utbredt og komikerne har en klar retning, tror de prosjektet vil gå mye bedre. 

Høye forventninger Kulturredaktør i Dagbladet Geir Ramnefjell gleder seg til samarbeidet, og tror avisas brukere kommer til å sette stor pris på programmet. 

- Thoresen og Schau er veldig morsomme, og vi synes det er gøy at de vil samarbeide med Dagbladet. 

Ramnefjell påpeker at podkastformatet er populært, og viser til Dagbladets Bokpod som har gjort det godt med intervjuer av noen av Norges største forfattere.  

- Denne typen programmer gir Dagbladet en ny dimensjon.

Podkasten vil være tilgjenglige på db.no fra 17. juli. 

<strong>RADIOGUTTA-BOYS:</strong> Kristopher Schau og Espen Thoresen skal lage podkast for Dagbladet. Det burde bli en tålig lattermild affære.


foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RADIOGUTTA-BOYS: Kristopher Schau og Espen Thoresen skal lage podkast for Dagbladet. Det burde bli en tålig lattermild affære. foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer