TAR HEVN: Jarle Andhøy tok seg en fest og ble kastet ut av Stavernfestivalen i fjor sommer. Nå lager han sin egen - Piratfestivalen.
Foto: Lars Eivind Bones
TAR HEVN: Jarle Andhøy tok seg en fest og ble kastet ut av Stavernfestivalen i fjor sommer. Nå lager han sin egen - Piratfestivalen. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Ble kastet ut av politiet fra Stavernfestivalen

Nå lager Jarle Andhøy sin egen Piratfestival.

Jarle Andhøy utfordrer Stavnernfestivalen med å lage sin egen festival i samme periode.

Piratfestivalen går av stebelen i Stavern torsdag 11. - lørdag 13. juli.

Kastet ut for fyll Pirathøvding Jarle Andhøy gleder seg til å innta kystbyen midt i juli, og oppforder alle som planlegger strandhogg der om å kle seg som ekte pirater.

I sommer ble «Berserk»-kapteinen og tv-kjendisen Jarle Andhøy kastet ut av Stavernfestivalen av vakter og politi, angivelig for fyll.

- Jo, det stemmer at jeg ble kastet ut. Hva det kom av, vet jeg ikke. Men det skjer hvert år at vi i Stavernmafiaen blir kastet ut, sier Andhøy.

Må gå planken Han lover at ingen blir kastet ut fra Piratfestivalen. Festivalen skal være en utpreget familiebegivenhet med overraskelser.

- Her blir ingen kastet ut - her må man gå planken, sier Andhøy og ler.

Han benekter at etableringen av Piratfestivalen i perioden 11. - 13. juli er et takk for siste til Stavernfestivalen, som arrangerer sin festival samme helg.

Alex Rosén og Stavernmafiaen Det er Jarle Andhøy, Alex Rosén og en gjeng som kaller seg Stavernmafiaen som står bak Piratfestivalen. På dagtid, før foreldrene og de voksne piratene tar fram rom-flaska, er det barna som står i fokus.

- Det blir piratleir og sjømannsskole for barn, sier Andhøy.

MEDSAMMENSVOREN:  Alex Rosen er medarrangør av Piratfestivalen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
MEDSAMMENSVOREN: Alex Rosen er medarrangør av Piratfestivalen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer

- Vi har vært år hatt fest Dampskipskaia og Lillevik. Nå gjør vi tradisjonen litt mer fast med barne- og ungdomsarrangement på dagen. Når kvelden kommer, blir det et girskift. Da bytter vi ut kuler og krutt med rom og rock'n'roll, sier Andhøy.

Dissimilis og Valentourettes Han forteller at det blir konserter fra en hovedscene på Dampskipsbrygga, men at det blir flere mindre intimkonserter på båter - som skal ligge der som en forlengelse av brygga.

Øverst på festivalplakaten står Dissimilis.

Jarle Andhøy er en gammel Jokke-fan, så da er Valentourettes naturligvis med. Det samme er Backstreet Girls, og flere band vil komme på plakaten etter hvert.

Tangerudbakken kommer - Jeg ser heller ikke bort fra at noen fra «Tangeruddampen» også dukker opp, sier Andhøy.

Han har for tida stor suksess på TV-Norge med beboerne fra Tangerudbakken borettslag på tokt med fregatten «Shtandart».

- Vi skal bygge opp under de maritime tradisjonene i Stavern - ikke minst skal vi fronte og kjempe krigsseilernes sak, sier Andhøy.

Tordenskiold og kaptein Sortebill I tillegg til musikk på kveldstid, blir det sjøslag med Alex Rosén og Jarle Andhøy en rekke barnepirater på dagtid. Spelet skal gå over tre dager.

Det begynner med at Alex og Jarle står henholdsvis i galgen og i gapestokken.

- Så kommer barnepiratene og befrir oss. Der blir det kuler, krutt og Tordenskiold og barnesoldater ledet av selveste kaptein Sortebill.

KANSKJE KOMMER...: ...kongene fra Trangeruddampen sammen med Jarle Andhøy til Piratfestivalen.
Foto: Lars Eivind Bones
KANSKJE KOMMER...: ...kongene fra Trangeruddampen sammen med Jarle Andhøy til Piratfestivalen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
PIRATFESTIVALEN: Jarle Andhøy ble pirathøvding når han åpner Piratfestivalen andre uka i juli. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
PIRATFESTIVALEN: Jarle Andhøy ble pirathøvding når han åpner Piratfestivalen andre uka i juli. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer