Ble kastet ut av Slottet da han insisterte på å spille jazz

Jazzmusiker hylles av kongen - og ble nektet å spille «Kongesangen».

NEKTER Å FØYE SEG: Jazzprofil Erling Wicklund og gitarist Halvard Kausland (bak), som er tidligere fylkesrådmann, nekter å føye seg for Kongens nei til jazzmusikk på mottakelse.
NEKTER Å FØYE SEG: Jazzprofil Erling Wicklund og gitarist Halvard Kausland (bak), som er tidligere fylkesrådmann, nekter å føye seg for Kongens nei til jazzmusikk på mottakelse. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var som mottaker av Kongens fortjenstmedalje Erling Wicklund var invitert til Slottet. Han fikk tidligere i år medaljen for sin innsats for norsk jazz - både som utøver og som NRK-programleder igjennom 46 år.

Tradisjonen tro skulle han og de andre ferske medaljemottakerne i dag til mottakelse på Slottet. Wicklund informerte da om at han ønsket å framføre «Kongesangen» på flugabone sammen med jazzgitarist Halvard Kausland - en opptreden som skulle ta litt over ett minutt.

- Verre enn fryktet Ifølge assisterende kommunikasjonssjef Svein Gj. Gjeruldsen ved Slottet avvises slike forespørsler konsekvent, da mottakelsene på Slottet følger et fast oppsatt program - inkludert kunstneriske innslag - som ikke har tid til overs for gjestenes egne framføringer.

- Kansellisjefen ga beskjed om at det ikke var anledning til å spille, men at de var hjertelig velkomne som gjester - på linje med de øvrige inviterte, sier Gjeruldsen til Dagbladet.

Wicklund hevder imidlertid han fikk tilbakemelding om at det musikalske innslaget var noe måtte staben vurdere før de kunne tillate det, og tok med seg både horn og gitarist til Slottet i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.