Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Selling Isobel»:

- Ble kidnappet og voldtatt i tre døgn: Nå har hun laget film om marerittet

- Det var vanskelig å gå inn i rollen, forteller svenske Frida Farrell. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuespiller Frida Farrell har gjort den vanskeligste rollen hun noensinne har gjort. Filmen «Selling Isobel», hvor hun er produsent og spiller hovedrollen, skal være basert på marerittet hun selv opplevde i 2002. I tre dager skal hun ha blitt holdt innelåst, truet med kniv og voldtatt.

- Jeg har ikke snakket om det på 14 år. Det ligger dypt i meg. Det er vanskelig for meg å snakke om det, og jeg kjenner fortsatt en følelse av smerte, at det var min feil og at jeg var gal, sier hun til Aftonbladet.

Voldtatt av flere menn

Marerittet skal ha startet da hun ble stoppet av en fotograf på gaten i London, som sa at hun passet perfekt til et kommende prosjekt. Farrell var nyutdannet skuespiller og lette etter arbeid, så hun tok visittkortet hans.

Hun har tidligere fortalt til The Telegraph at hun ble tilbudt jobben etter en fotoshoot som virket helt profesjonell.

Men med en gang hun kom inn bak fotografens dør, skal fotografen ha låst døra med tre låser. I dagene som fulgte skal hun ha blitt truet med kniv, dopet ned, og voldtatt av flere forskjellige menn som kom inn i leiligheten.

Farrell forteller at hun klarte å løpe ut av bygget etter tre dager, da fotografen sa at hun skulle gjøre seg klar fordi noen kom, men glemte å lukke døren bak seg da han gikk.

I dag vet 36 år gamle Farrell fortsatt ikke om gjerningsmannen ble tatt, skriver The Mirror. Hun forteller at hun meldte fra til politiet etter fire dager, men at hun ikke føler at de tok henne seriøst siden hun selv hadde gått inn i fotografens leilighet.

Pris for beste indiefilm

Til Aftonbladet sier hun at det var vanskelig for henne å gå inn i rollen. Det som likevel fikk henne til å gjøre filmprosjektet var at dersom hun snakket om det, kunne det gjøre det enklere for andre som har opplevd noe lignende. Eller at hun kunne få unge som er i ferd med å gå inn i lignende situasjoner til å unngå det.

Under filmfestivalen Raindance fikk filmen prisen for beste Indiefilm. Farrell forteller til Variety at mottakelsen har vært bra.

- En 18 år gammel jente kom opp til meg og sa; «Jeg er så naiv!». Jeg sa at «Nei, det er du ikke. Du er bare ung». Og hun var så takknemlig for at hun hadde sett den, for hun er selv skuespiller og fra nå av vil hun ta med seg en venn på auditioner og la moren vite nøyaktig hvor hun skal. Så da er jobben min gjort allerede der, sier Farrell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!