Ble kjøpt ut for 8 000 kr

Skandalerocker Pete Doherty måtte få hjelp av Øyafestivalen til å betale bota da han ble tatt med narkotika på Gardermoen fredag.

Grunnen til at skandalerocker Pete Doherty brukte tre timer på å komme seg gjennom tollen på Gardermoen, og nesten måtte avlyse Øya-konserten, var at han ble tatt med en brukerdose narkotika på seg. Det fikk Dagbladet bekreftet i går kveld.

Doherty skal ha blitt kledd naken av tollerne og satt på glattcelle etter funnet. Etter tre timer fikk han gå, etter å ha betalt ei bot på 8000 kroner. En annen i samme reisefølge som også ble tatt med narkotika, ble ilagt ei tilsvarende bot. To mindre doser kokain og heroin kostet de to til sammen 16 000 kroner.

Fredag ettermiddag skjønte Øyafestivalen at de risikerte å måtte avlyse hele konserten fordi Doherty var tatt med narkotika ved ankomst til Norge. Da skal festivalen etter det Dagbladet erfarer ha bestemt seg for å hjelpe skandalerockeren med å få betalt bota.

Ingen kommentar

Pressetalsmann Jonas Prangerød ville i går kveld ikke avkrefte at pengene til bota kom fra festivalkassa.

-  Nei, det kan jeg ikke avkrefte. Dette vil jeg ikke kommentere, sa Prangerød da Dagbladet snakket med ham i går kveld.

Etter det Dagbladet er kjent med, risikerte den britiske rockeren å få beslaglagt passet sitt av politiet på Gardermoen dersom han ikke hadde gjort opp for seg. At Doherty slapp unna med 8000 kroner i bot, betyr at politiet vurderte beslaget som lite nok til å være en brukerdose.

Det er ikke første gang Doherty havner i trøbbel på grunn av narkotika. Han ble blant annet kastet ut av bandet The Libertines for omfattende rusbruk. Forholdet til supermodellen Kate Moss har også holdt på å ta slutt etter at hun flere ganger har sett seg lei på kjærestens rusproblemer.

 TATT I TOLLEN:  Babyshambles-vokalisten har nylig kommet ut ut etter å ha fått 8000 kroner i bot for narkotikasmugling. Han feiret løslatelsen fra tre timer på glattcelle med å slafse i seg vafler sammen med bassist Drew McConnell (til venstre). Foto: Kristin Svorte
TATT I TOLLEN: Babyshambles-vokalisten har nylig kommet ut ut etter å ha fått 8000 kroner i bot for narkotikasmugling. Han feiret løslatelsen fra tre timer på glattcelle med å slafse i seg vafler sammen med bassist Drew McConnell (til venstre). Foto: Kristin Svorte Vis mer

-  Jævlig forbanna

-  Jeg er jævlig forbanna, sa Doherty da han til slutt slapp ut av tollernes varetekt.

-  Det hender ofte at Pete blir stoppet i tollen. De liker ikke trynet hans. Men han har aldri blitt tatt for noe, hevdet trommeslager Adam Fieck til Dagbladet i går.

-  Det er skikkelig irriterende å bli sittende fast på en flyplass når vi først har kommet hit, sa Fieck.

Doherty og resten av bandet Babyshambles rakk bare å spille i en knapp halvtime på Øya i går. Bare noen få tusen av Øyas 10 000 festivaldeltakere hadde fått med seg at konserten var utsatt. Dermed var oppmøtet noe begrenset da Doherty spydde på scenen, spanderte vodka på de frammøtte og bommet sigaretter av publikum seinere på kvelden.