Ble kokainslave under Nansen-ekspedisjon

Polarlegens triste skjebne.

FORSYNTE SEG AV MEDISINSKAPET: Ekspedisjonslege Henrik Greve Blessing ble narkoman undern en ekspedisjon med «Fram» på 1890-tallet. Foto: NTB Scanpix
FORSYNTE SEG AV MEDISINSKAPET: Ekspedisjonslege Henrik Greve Blessing ble narkoman undern en ekspedisjon med «Fram» på 1890-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tristheten rådde over hele «Fram» vinteren 1895—96, men det strålende nordlyset som dag og natt flammet over polarhimmelen, skapte noe lys i mørke sinn. Nansen hadde instruert Henrik om hvordan nordlyset skulle registreres og beskrives, og Henrik både skrev og tegnet i nordlysprotokollene hva han sa. Noen av observasjonene var sa spektakulære at Henrik tegnet dem. Han laget 13 skisser av nordlyset i en egen mappe, som han senere sendte til Nansen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer