STOR MANN, STOR FILM: Det er ikke alltid en film som har solgt mange billetter på kino også vinner mange priser - men i år ser ut til å bli et unntak. James Cameron hentet både hjem pris for beste dramafilm og for beste regi under nattas Golden Globe. FOTO: SCANPIX/AP
STOR MANN, STOR FILM: Det er ikke alltid en film som har solgt mange billetter på kino også vinner mange priser - men i år ser ut til å bli et unntak. James Cameron hentet både hjem pris for beste dramafilm og for beste regi under nattas Golden Globe. FOTO: SCANPIX/APVis mer

Ble kongen av Golden Globe i natt

Nå er «Avatar» også Oscar-favoritt. Her er alle vinnerne!

||| 12 år etter sin legendariske Oscar-seier for «Titanic», seiler regissør James Cameron igjen opp som favoritt i beste film-kateogorien.

I natt norsk tid hentet 55-åringen nemlig hjem prisen for beste dramafilm under Golden Globe-utdelingen på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles. Golden Globe regnes ofte for å gi en viktig indikasjon før storebror Oscar arrangeres i mars.

- Takk for at dere trodde på blå mennesker, sa regissøren i sin takketale, før han hilset skuespillerne sine på na'vi - det oppdiktede språket som benyttes i det gigantiske eventyret. 

- Må tisseCameron vant også prisen for beste regi, en pris han på forhånd trodde ekskona Kathryn Bigelow skulle vinne for «The Hurt Locker». Han var tilsynelatende helt uforbredt da han entret podiet.

- Dette må bli en kort takketale. Helt ærlig, jeg må tisse noe helt forferdelig, sa han fra scenen.

I komikategorien vant, som ventet, «The Hangover» - Todd Phillips' komedie om en gruppe menn som drar på utdrikkingslag i Las Vegas.

- Nå må jeg slåss på bare nevene med produsent Harvey Weinstein (legendarisk hissigpropp som var nominert for «Nine» i samme kategori). Heldigvis har jeg med meg Mike Tyson, så det blir bra, spøkte Phillips.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Streep slo seg selvSandra Bullock har hatt et godt år, og vant prisen for beste skuespiller i et drama, mens Meryl Streep vant sin sjuende Golden Globe for rollen som Julia Child i «Julie & Julia». Hun var også nominert i samme kategori for «It's Complicated»

- Jeg har spilt så mange fantastiske kvinner i mitt liv. Av og til blir jeg selv forvekslet med en, sa hun ydmykt i takketalen.

Den mest minneverdige takketalen hadde Mo'Nique, som trolig også hadde forberedt seg godt. Dette er nemlig ikke den eneste prisen hun er forventet å vinne denne våren, etter å ha briljert som tyrannisk mor i «Precious». Hun dedikerte prisen til alle som noen gang har blitt misbrukt.

MINNEVERDIG NAZI: Christoph Waltz har fått et solid gjennombrudd etter å ha jobbet med Quentin Tarantino. Foto: SCANPIX/REUTERS
MINNEVERDIG NAZI: Christoph Waltz har fått et solid gjennombrudd etter å ha jobbet med Quentin Tarantino. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

- Det er på tide å fortelle nå, og det er OK.

«Up» vant toAndre som neppe har mottatt sin siste pris, er Robert Downey jr. (som vant for «Sherlock Holmes») og Christoph Waltz - den i utgangspunktet relativt ukjente tyskeren som ga en minneverdig nazi-rolletolkning i Quentin Tarantinos «Inglourious Basterds».

«Up in the Air» var ansett å være en outsider i beste drama-kategorien, men måtte ta til takke med pris for beste manus.

«Up» vant også to priser, og styrket med det sjansene i animasjonskategorien før Oscar, mens Michael Haneke vant prisen for beste fremmedspråklige film med «Det hvite båndet».

Den britiske komikeren Ricky Gervais var vert for årets Golden Globe.

Beste film - dramaAvatar
Best kvinnelige skuespiller i et dramaSandra Bullock, The Blind Side

Beste mannlige skuespiller i et dramaJeff Bridges, Crazy Heart

Beste film - musikal eller komedieThe Hangover

Beste kvinnelige skuspiller - musikal eller komedieMeryl Streep, Julie & Julia

Beste mannlige skuespiller - musikal eller komedieRobert Downey Jr., Sherlock Holmes

Beste kvinnelige birolleMo'Nique, Precious

Beste mannlige birolleChristoph Waltz, Inglorious Basterds

Beste animasjonUp

Beste fremmedspråklige filmDet hvite båndet

Beste regiJames Cameron, Avatar

Beste manusUp in the Air

Beste originalmusikkMichael Giacchino, Up

Beste originalsang"The Weary Kind," The Crazy Heart

HOLDER KOKEN: Sandra Bullock var en av Hollywoods mesttjenende skuespillere i fjor, og vant også pris i natt.
HOLDER KOKEN: Sandra Bullock var en av Hollywoods mesttjenende skuespillere i fjor, og vant også pris i natt. Vis mer
SLO SEG SELV: Meryl Streep vant for sine rolle som Julia Child. FOTO: SCANPIX/REUTERS
SLO SEG SELV: Meryl Streep vant for sine rolle som Julia Child. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer