Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ble krise i familien

I kjølvannet av Kurt Nilsens Idol-suksses ligger ei krise i familien, skrivesperre og et avstandsforhold til samboeren. Nå sparer han til drømmehuset.

I kveld kan Kurt Nilsen (26) bli kåret til både «Årets Norske Artist» og «Årets Nykommer» under Nordic Music Awards i Oslo Spektrum. Showet sendes på TV 2 lørdag. Nominasjonene er basert på salgstallene til albumet «I». Plata har solgt 90 000 eksemplarer i Norge og like mange utenlands.

Etter suksessen har pengene strømmet inn. På et år har eks-rørleggeren tidoblet inntekten sin.

Men det har også vært en pris å betale: Det oppsto ei krise i familien og barna fikk ikke være i fred.

Avstandsforhold

-  Da jeg vant World Idol, merket vi det big time i familien, sier Kurt Nilsen til Dagbladet.

-  Det ble krise. Jeg har blitt vant til det, men ungene fikk ikke være i fred de heller. Fordi de er så unge, strevde de med å forstå hva som skjedde, sier han oppgitt.

Det siste året har han reist mye. Hovedansvaret for de to barna har ligget på samboeren Kristine.

Suksessen, med påfølgende oppmerksomhet og ryktespredning, har ikke bare vært enkel for familien.

-  Kristine og jeg har vært sammen i ti år. Plutselig fikk vi et avstandsforhold. Det er klart det tar på. Men jeg tror det siste året har gjort familien sterkere. Det er ikke for ingenting at vi har vært sammen så lenge, sier Kurt.

-   Så du bor fortsatt hjemme med familien?

-  Selvfølgelig.

Sparer til drømmehuset

Kurt bor i det samme gamle huset han kjøpte for seks år siden. Selv om han har fikset på taket og kjøpt ny snekke, prøver han å spare mesteparten av pengene han har tjent.

I likningen er han oppført med skattbar inntekt på 1, 4 millioner for 2003.

-  Jeg har vært blakk hele livet, så jeg har bestemt meg for å spare. Jeg håper å legge meg opp nok penger til å kunne drive med musikk resten av livet. Hvis det ikke funker, kan jeg alltids bli rørlegger igjen, sier Kurt, som sluttet i jobben da Idol-hysteriet begynte å ta av.

-  Det endte med at jeg gikk 60 000 i minus. Det var hardt, men man klarer seg jo alltids.

Nå drømmer Kurt om noe nytt:

-  Jeg sparer til drømmehuset. Det skal være ved vannkanten så jeg bare kan hoppe oppi båten og dra på fisketur med barna. Jeg er fiskegal, forteller han.

-  Det er det jeg drømmer om. Har ikke du drømmer?

Mer sårbar

Kurt slipper sitt nye album «A Part of Me» 8. november. Det har tatt ham et år å skrive plata. Forrige gang brukte han bare ti dager.

-  Det var en prestasjon å spille inn et album på ti dager, men resultatet ble også deretter, sier han.

Kurt var skuffet over de dårlige kritikkene albumet hans fikk.

-  Jeg følte at kritikerne tenkte at «Nå er det nok. Nå skal han tas». Selvfølgelig ble jeg lei meg, men jeg prøvde å ikke vise det.

Fikk skrivesperre

Kurt sleit med skrivesperre i et halvt år etter at han slapp «I».

-  Du blir helt hjernevasket når folk hele tida kommer bort til deg og forteller hvor kul du er. Jeg gikk helt tom etter hvert, og klarte ikke å skrive, forteller han.

Etter «World Idol»-finalen i januar, ble det bare verre.

Skrivesperren løsnet ikke før han var på turné i Tyskland i sommer.

-  Jeg satte meg ned for å skrive en låt om hvorfor jeg driver med musikk. «Singing the Song», heter den. Da løsnet det. Etter det har det bare rent ut låter, ler Kurt.

HÅPER PÅ DET BESTE: Kurt Nilsen gleder seg til å spille på Nordic Music Awards i morgen. Når det gjelder prisnominasjonene, sier han til Dagbladet: - Man tror det verste og håper på det beste.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media