Dawn Dunning

Ble lovet filmroller mot trekant

Rettssaken mot Harvey Weinstein kaster lys over angivelige overgrepsmetoder.

UTSPURT I RETTEN: Dawn Dunning vitnet mot Harvey Weinstein. I retten hevdet hun at Weinstein lovet henne filmroller i bytte mot en trekant. Foto: NTB Scanpix
UTSPURT I RETTEN: Dawn Dunning vitnet mot Harvey Weinstein. I retten hevdet hun at Weinstein lovet henne filmroller i bytte mot en trekant. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kostymedesigneren Dawn Dunning vitnet i går under den pågående rettssaken mot filmogulen Harvey Weinstein i New York. Han står tiltalt for en voldtekt på et hotellrom i 2013 og for å ha tvunget en annen kvinne til oralsex i 2006.

Ifølge Reuters er Dunning en av to vitner som er kalt inn for å styrke voldtektssaken mot Weinstein. Hun er ikke en av kvinnene i selve tiltalen, men møtte opp i rettssalen for å kaste lys over Weinsteins angivelige metoder for å skaffe seg seksuell omgang med kvinner i underholdningsbransjen.

Begge kvinnene var aspirerende skuespillere og jobbet som servitører på utesteder i New York som Weinstein frekventerte. Der inngikk han avtaler om «forretningsmøter» med dem, melder The New York Times.

- Ledet inn på toalett

Ifølge Dunnings vitnemål, gjengitt av Reuters, ble hun i 2004 invitert til et filmsett på et hotell i New York. Da Dunning ankom skal hun ha blitt ledet inn på et toalett av Weinstein. Hun forteller at han deretter stakk hånda opp skjørtet hennes og befølte henne.

- Han sa at jeg ikke skulle lage noe oppstuss. Så sa han unnskyld og at det ikke ville skje igjen, fortalte Dunning til retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer