Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ble lurt av falsk minister på direkten

NRK Satiriks lurte VGTV, som intervjuet en falsk Dag Inge Ulstein (KrF).

BLE LURT: VG trodde de intervjuet den nye utviklingsministeren på Slottsplassen i dag, men det viste seg å være en satiriker. Video: VGTV og Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK Satiriks har vakt oppsikt med flere stunt rettet mot direktesendte TV- og radiosendinger i det siste. I går ble Satiriks-reporter Yousef Hadaoui kastet ut fra Dagsnytt 18-sendingen etter en rekke høylydte utbrudd på direkten.

Knapt et døgn senere var det VGTV sin tur til å bli lurt av humorprogrammet.

På direkten intervjuet VGTVs reporter en mann han trodde var nyutnevnt utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF). Men det var slett ikke Ulstein som uttalte seg om sin nye rolle, men Satiriks' Thomas Teige, med dress og blomsterbukett.

- Veldig flaut

Satiriks bekrefter overfor Dagbladet at de står bak stuntet.

VGTV-reporter Espen Breivik sier til Medier24 at han stusset litt på at mannen han snakket med, hadde bergensdialekt, og ikke sunnmørsdialekt som han mente å huske at Ulstein hadde.

- Veldig flaut, men også genialt av Satiriks. De ødelegger for oss, men de lager sikkert veldig god humor. Satire heier jeg fram, selv om noen blir latterliggjort, sier Breivik til Medier24.

- Tar det med et smil

- Han kom gående med KrF-pin og blomster under armen, og var skremmende lik Dag Inge Ulstein, sier nyhetssjef Ingeløw Elise Kopperud i VGTV til Dagbladet.

DEN EKTE ULSTEIN: Slik ser Dag Inge Ulstein (KrF) egentlig ut. Ulstein ble i dag utnevnt til statsråd i den nye firepartiregjeringen. Foto: NTB scanpix
DEN EKTE ULSTEIN: Slik ser Dag Inge Ulstein (KrF) egentlig ut. Ulstein ble i dag utnevnt til statsråd i den nye firepartiregjeringen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun mener misforståelsen er helt forståelig, og sier de tar hendelsen med et smil.

- Ja, vi synes bare det er gøy, og ler av det her.

- Hva synes dere om denne plutselig framvoksende «gerilja-satiren» som NRK har begynt med?

- Jeg kan bare snakke for denne situasjonen her. Men dette ler vi av her i VGTV. Vi legger ut klippet, og viser selv at vi har blitt lurt, sier hun.

- Blir det igangsatt preventive tiltak mot satire hos VG nå? Kommer dere til å henge opp bilder av alle i Satiriks-redaksjonen på møterommet?

- Ja, det må vi vurdere nå! Vi har ikke satt ned noe gruppe for å forske på det enda, men det kan nok hende at vi må finne ut av hvem som jobber der, og lære oss noen navn og fjes, sier hun spøkefullt.

Breivik får ingen sure miner for hendelsen, ifølge Kopperud.

- Absolutt ikke. Han er en kjempeflink journalist.

KASTET UT: I mandagens NRK-sending av «Dagsnytt 18» ble det hett i studio da Yousef Hadaoui og Trond Kværnstrøm diskuterte «Humorprisen». Hadaoui ble bedt om å forlate studio, men i etterkant viste det seg at det hele var et planlagt stunt. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer

Flere stunt

Torsdag forrige uke sto TV 2-reporter Finn-Ove Hågensen klar til å intervjue Fremskrittspartiets Hans-Andreas Limi på direkten.

Men mens Hågensen prøvde å gjennomføre intervjuet, brøt en liksomreporter fra NRKs satirekanal «5080 nyhetskanalen» inn i sendingen. Så dukket det opp enda en. Og enda en, helt til Hans-Andreas Limi var omkranset av juksereportere, som alle bablet i kor og kavet med mikrofonene.

- Jeg skjønte ganske kjapt hva det var, for jeg kjente igjen mikrofonen med 5080, forteller reporter Finn-Ove Hågensen.

I går rammet satiren også NRK selv, da «Svart humor»-komiker Yousef Hadaoui ble kastet ut av studio av programleder Espen Aas.

- Det var ikke noe morsomt, sier Aas til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!