Ble lurt av falsk minister på direkten

NRK Satiriks lurte VGTV, som intervjuet en falsk Dag Inge Ulstein (KrF).

BLE LURT: VG trodde de intervjuet den nye utviklingsministeren på Slottsplassen i dag, men det viste seg å være en satiriker. Video: VGTV og Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK Satiriks har vakt oppsikt med flere stunt rettet mot direktesendte TV- og radiosendinger i det siste. I går ble Satiriks-reporter Yousef Hadaoui kastet ut fra Dagsnytt 18-sendingen etter en rekke høylydte utbrudd på direkten.

Knapt et døgn senere var det VGTV sin tur til å bli lurt av humorprogrammet.

På direkten intervjuet VGTVs reporter en mann han trodde var nyutnevnt utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF). Men det var slett ikke Ulstein som uttalte seg om sin nye rolle, men Satiriks' Thomas Teige, med dress og blomsterbukett.

- Veldig flaut

Satiriks bekrefter overfor Dagbladet at de står bak stuntet.

VGTV-reporter Espen Breivik sier til Medier24 at han stusset litt på at mannen han snakket med, hadde bergensdialekt, og ikke sunnmørsdialekt som han mente å huske at Ulstein hadde.

- Veldig flaut, men også genialt av Satiriks. De ødelegger for oss, men de lager sikkert veldig god humor. Satire heier jeg fram, selv om noen blir latterliggjort, sier Breivik til Medier24.

- Tar det med et smil

- Han kom gående med KrF-pin og blomster under armen, og var skremmende lik Dag Inge Ulstein, sier nyhetssjef Ingeløw Elise Kopperud i VGTV til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer