Du leser nå Dagbladet Pluss

Ble med i «Skal vi danse» for å gå ned i vekt

Deltakerne snakker ut om trening og kosthold.

LETTERE:Per Heimly, her på parketten med dansepartner Therese Cleve, trener opp mot fem timer om dagen, sju dager i uka. Han forklarer at den nye livsstilen har ført til at han er lettere til sinns og i kroppen. Så langt har fotografen gått ned elleve kilo siden «Skal vi danse» startet. Foto: STELLA PICTURES
LETTERE:Per Heimly, her på parketten med dansepartner Therese Cleve, trener opp mot fem timer om dagen, sju dager i uka. Han forklarer at den nye livsstilen har ført til at han er lettere til sinns og i kroppen. Så langt har fotografen gått ned elleve kilo siden «Skal vi danse» startet. Foto: STELLA PICTURESVis mer

(Dagbladet): For flere av deltakerne har treningen vært en motivasjon for å delta i dansekonkurransen. For Per Heimly var det nødvendig å ta grep om egen framtid.

- Jeg har gått på bar istedenfor å gå på trening, gjør du det i tjue år skjer det noe med helsa di, sier Per Heimly (42) om livet slik han kjente det før «Skal vi danse».

Før sommeren veide han over 100 kilo. I løpet av ukene han har deltatt i dansekonkurransen, har 42-åringen klart å kvitte seg med hele 11 kilo. Dette var også en av de største motivasjonene for å delta i programmet.

- Absolutt. Jeg trengte en skikkelig deadline for å komme i gang.

Hemmelig hjelper

Det var først da Heimly fikk et lite dytt fra moren at han var klar til å ta steget ut på parketten.