Ble nektet å vise denne Jackson-videoen i retten

Syk, mener forsvarer. - Ikke relevant, svarer dommeren.

OSLO/LOS ANGELES (Dagbladet): Michael Jackson, som døde 25. juni 2009, har solgt over 750 millioner plater. Drøyt to år etter hans død skal popkongens abdisering fra musikkriket utkjempes i en rettssal i California.

Jacko ble 50 år gammel og hans lege Conrad Murray er tiltalt for uaktsomt drap. Ifølge tiltalen forsynte han Jackson med narkosemiddelet propofol, noe som ifølge rettsmedisineren tok livet av musikeren.

Den fem uker lange rettssaken startet i 18-tida i kveld.

Video-nei Forsvarsteamet fikk i går avslag, da de kom med ønske om å vise et videoopptakk fra Michael Jacksons «pressekonferanse» i mars 2009. Popkongen lanserte da avskjedskonsertene «This Is It» i London.

Advokat Nareg Gourjian mener at videoen viser at Jacko var under et massivt press og i bakrus. Forsvaret hevder at pressekonferansen ble utsatt i halvannen time, ettersom Jackson ikke klarte å komme seg opp fra sofaen, skriver ABC News.

De håpet at videoen kunne bevise at Jackson ikke var i fysisk form og at han hadde gått med på 10 og ikke 50 konserter.

Dommer Michael Pastor mener opptaket ikke er relevant i forhold til Jacksons død.

David mot Goliat Murray nekter straffskyld, men han har innrømmet å ha gitt Jackson propofol mot søvnvansker.

- Han føler seg som David mot Goliat, uten mulighet til å bruke slynge, sier forsvarsadvokat Edward Chernoff til Associated Press.

Forrige måned gikk de nemlig på et annet nederlag, da de ble nektet å legge fram bevis for Michael Jacksons langvarige pillemisbruk i retten. Også dette ble karakterisert som uvesentlig.

Saken har blitt forsinket flere ganger, men i forrige uke kom blant annet et av aktoratets nøkkelvitner til rette. Apotekeieren Tom Lopez forklarte i et forberedende rettsmøte i januar at han sendte en leveranse på hele 15 liter propofol til en leilighet som tilhører Murrays kjæreste.

De siste månedene har Lopez imidlertid vært som sunket i jorda, og statsadvokaten risikerte at hans forklaring ikke kunne brukes som bevis i rettssaken. Først i forrige uke klarte aktoratet å få tak i Lopez i Thailand, og ifølge CNN er det nå klart at han skal møte i vitneboksen.

TILTALT: Michael Jackson-lege Conrad Murray er tiltalt for uaktsomt drap på popkongen. Foto: IRFAN KHAN/AP
TILTALT: Michael Jackson-lege Conrad Murray er tiltalt for uaktsomt drap på popkongen. Foto: IRFAN KHAN/AP Vis mer