Ble påkjørt av to biler samtidig

Flere vitner har sett at mannen (46) som ble påkjørt og drept av to biler, før ulykka gikk og veivet med ei flaske i handa.

Etter den dramatiske trafikkulykken i Enebakk første juledag, har flere nye vitner meldt seg for politiet. De forteller at de så en mann som gikk både i grøfta, langs veien og midt i veien, like før ulykka.

Mannen skal ha båret på ei flaske, og skal ha vinket og ropt etter passerende biler.

Påkjørt av to biler

Kvart på sju om kvelden fikk politiet i Follo melding om ulykken. Da hadde to biler kjørt ned mannen på riksvei 120. Han hadde vandret langs veien i 3-4 kilometer.

– Vi vet ennå ikke hvilken bil som traff mannen først, for det skjedde nesten samtidig, sier lensmann Stig Alf Hansen i Enebakk til Dagbladet.

De to bilene kom fra hver sin retning, og mannen skal ha sittet i veibanen akkurat der bilene passerte hverandre. Det var kraftig sludd og regn da ulykken inntraff.

– I det vanskelige været, og med lyset fra en møtende bil, klarte ingen av sjåførene å se mannen som satt midt i veien, sier lensmannen.

Fikk førerkort tilbake

Førerne av de to ulykkesbilene startet umiddelbart gjenopplivingsforsøk, men livet til mannen sto ikke til å redde. Politiet har uttalt at de ser på muligheten for at mannen kan ha blitt truffet av en tredje bil først.

– I og med at han satt i veibanen kan vi ikke utelukke dette, men vi har ingen holdepunkter for at en tredje bil er involvert, sier Hansen.

De to bilførerne ble siktet i saken og fikk beslaglagt førerkortene sine. I går fikk de dem tilbake.

– Bilførerne holdt lav fart og kjørte forsiktig, sier lensmannen.

Han vil ikke uttale seg om hvor vidt den forulykkede var beruset før de har fått obduksjonsrapporten.