Ble plukket ut av 7000 bidrag til Cannes

Se norske Christoffers (27) kortfilm «The Guardians Tale» her.

(Dagbladet): - Det har vært utrolig gøy. Vi har møtt veldig mange interessante og rare folk, og snakket med produsenter og distributører fra hele verden, sier Christoffer Klungerbo (27) til Dagbladet.

Han har nettopp kommet hjem fra filmfestivalen i Cannes, der den animerte kortfilmen «The Guardians Tale», som han og medstudentene Jordan Higgins og Ryan Zujic laget på filmskolen ved Griffith University i Brisbane, har blitt vist på en kortfilm-showcase.

Hele filmen ser du øverst i saken.

«The Guardians Tale» ble ifølge Klungerbo valgt ut av over 7000 innsendte bidrag og var en av ti filmer i «Short film corner» i Cannes som fikk en egen kinovisning.

Den animerte kortfilmen handler om et vesen som vokter en skatt på en fjern planet, men som får hverdagen snudd på hodet da det dukker opp en uventet gjest i et romskip.

Klungerbo, som nå er utdannet animatør og basert i Oslo, har stått for animeringen og vært medregissør.

- Hvordan var responsen i Cannes?

- Generelt veldig bra, og mange kom bort og sa det var en kul greie. Men det er jo en studentfilm, så den har noen mangler som som vi kan lære av til neste prosjekt. Vi er såpass ferske at vi ikke har så mye å tilby ennå, men vi mingla en del i Cannes og traff produsenter som var interesserte, sier Klungerbo som håper å være tilbake i den franske filmbyen også neste år.

Fornøyd: - Cannes var helt utrolig, sier filmskaper og animatør Christoffer Klungerbo.  Foto: Privat
Fornøyd: - Cannes var helt utrolig, sier filmskaper og animatør Christoffer Klungerbo. Foto: Privat Vis mer