Ble presset av SV til å vedta bibliotek

- En krevende sak.

PRESSET: Byrådet representert ved kulturbyråd Rina Mariann Hansen, byrådsleder Raymond Johansen og byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad, annonserte i går at de går inn for nytt hoveddeichman i Bjørvika. Foto: NTB Scanpix
PRESSET: Byrådet representert ved kulturbyråd Rina Mariann Hansen, byrådsleder Raymond Johansen og byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad, annonserte i går at de går inn for nytt hoveddeichman i Bjørvika. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går ble det klart at det nye byrådet i Oslo, bestående av Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne, likevel går for byggingen av et nytt hovedbibliotek.

Konklusjonen kom etter to intense uker etter at byrådet annonserte at nytt Deichman i Bjørvika kunne bli skrinlagt.

SV presset på Det nye biblioteket bygges med nye betingelser, men prosjektet Diagonale skal ferdigstilles lovet de tre Arbeiderparti-politikerne som stilte til pressekonferanse i går.

Tidligere kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) uttalte til Dagbladet at han mener det var unødvendig å skape så stor usikkerhet om biblioteket, når man til slutt gikk inn for utbyggingen.

Arbeidrparti-toppene i Oslo forteller derimot at det var usikkert om de ville gå inn for et nytt bibliotek i Oslo.

SV krevde bibliotek Kilder sier til Dagbladet at SV var en stor pådriver for at biblioteket måtte bankes gjennom. SV skal ha stilt et ultimatum for videre samarbeid at prosjektet ble ferdigstilt.

Sunniva Holmås Eidsvoll, gruppeleder for SV i bystyret, forteller at saken har vært svært viktig for hennes parti.

Sunniva Holmås Eidsvoll forteller at nytt hovedbibliotek var veldig viktig for SV. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Sunniva Holmås Eidsvoll forteller at nytt hovedbibliotek var veldig viktig for SV. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg er 32 år, og SV har kjempet for et nytt hovedbibliotek så lenge jeg har levd. At jeg nå som gruppeleder kan være med og sørge for at dette faktisk blir gjennomført, er jeg veldig glad og veldig lettet for, sier hun til Dagbladet rett etter onsdagens pressekonferanse.

- Stemmer det at dere hadde trukket dere fra samarbeidet om biblioteket ikke ble vedtatt?

- Det hadde vært en krevende sak som vi hadde vært nødt til å forankre i partiorganisasjonen vår. Den situasjonen slapp vi heldigvis å ta stilling til.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram