«Paradise Hotel»

Ble realitydeltaker for å få barn

Nicholas Suarez Valklev meldte seg på «Paradise Hotel» av en helt annen grunn enn den gjennomsnittlige reality-deltakeren.

REALITY: Nicholas Suarez Valklev vil vinne årets «Paradise Hotel» slik at han kommer et steg nærmere drømmen om barn. Foto: Privat.

REALITY: Nicholas Suarez Valklev vil vinne årets «Paradise Hotel» slik at han kommer et steg nærmere drømmen om barn. Foto: Privat.

Vis mer
Publisert

Nicholas Suarez Valklev (27) er en av årets «Paradise Hotel»-deltakere. Denne uka sjekket han inn på hotellet i Mexico, og nå røper han grunnen til at han egentlig meldte seg på reality-programmet.

- Helt siden jeg så «Big Brother» for første gang har jeg alltid tenkt at jeg vil delta i et realityprogram. Men fordi realityprogrammer vanligvis ikke har tatt inn så mange deltakere som er i et forhold, har det vært vanskelig for meg å delta, sier Valklev til Dagbladet.

27-åringen fra Bergen forteller til Dagbladet at han har vært sammen med kjæresten sin, Hans Christian Espelund i nesten ti år.

- Men da jeg så det nye konseptet til «Paradise Hotel», så var det et enkelt valg å sende inn en søknad.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

«PARADISE»: «Paradise Hotel» har fornyet konseptet sitt og dette er det nye innspillingsstedet. Reporter/klipp: Celina Morken Video: Rød Løper/Thea Hope. Vis mer

Begynte å grine

I fjor høst ble det kjent at reality-programmet som har rullet på tv i tretten år, skulle gjennomgå drastiske forandringer. Produksjonen kunne fortelle at det ville bli enkeltsenger på rommene, nye temauker som tar opp andre temaer og dilemmaer enn før, og det ble ikke lenger et krav om at man må være singel for å søke om å være deltaker.

VIL HA BARN: Kjæresteparet Nicholas Suarez Valklev og Hans Christian Espelund håper førstnevnte stikker av med premiepotten i årets «Paradise Hotel». Foto: Privat
VIL HA BARN: Kjæresteparet Nicholas Suarez Valklev og Hans Christian Espelund håper førstnevnte stikker av med premiepotten i årets «Paradise Hotel». Foto: Privat Vis mer

- Jeg sendte egentlig en søknad litt i skjul for kjæresten min, men da jeg forklarte han grunnen til at jeg ville delta, forsto han det godt.

Valklev forteller at han meldte seg på årets «Paradise Hotel» fordi han vil vinne vinnerpotten på en halv million kroner. En eventuell pengepremie skal ikke gå til fest og moro – men noe helt annet.

- Vi ønsker oss barn, forteller realitydeltakeren.

Fordi Valklev er sammen med en mann, er det vanskeligere for paret å få barn enn for heterofile par, og paret ønsker derfor å ty til surrogati.

- Mamma begynte å grine da jeg fortalte henne hvorfor jeg hadde meldt meg på programmet. Hun syntes det var veldig fint at jeg ville bruke en eventuell pengepremie på barn.

En kostbar affære

Surrogati er ulovlig i Norge, men mange homofile par tyr til hjelp i utlandet. Valklev anslår at han og kjæresten må ut med mye mer enn premiepotten til «Paradise Hotel» for å skaffe seg barn.

CAST: «Paradise Hotel» er historie, men det nye konseptet «Paradise» har premiere 30. mai. Sjekk ut de første deltakerne. Video: Celina Morken/Viaplay Vis mer

- Hvis alt går fint og etter planen, må vi nok ut med en til halvannen million kroner.

Om Valklev vinner årets «Paradise» er kjæresteparet ett skitt nærmere drømmen om barn.

- Når man har vært sammen så lenge som vi har, så ønsker man gjerne å fortsette reisen med noe nytt, gjerne et barn. I tillegg er det mange rundt oss som begynner å få barn.

Han synes det er veldig trist og utfordrende at det skal være så vanskelig for han og parneren å få barn.

- Dessuten må vi punge ut ekstremt mye penger, sier han.

Kjæresteparet har sett på ulike muligheter knyttet til surrogati, og har et ønske om hvor eggene skal komme fra.

- Siden jeg er halvt chilensk har jeg lyst at de latinske genene skal leve videre. Det er kjæresten min enig i, forteller Valklev.

Åpen på audition

27-åringen forteller at han vår åpen med produksjonen om motivasjonen for å delta i programmet, selv om han kom 40 minutter for sent til første audition.

- De synes at det var en fin motivasjon til å delta.

Bergenseren vet ikke om andre som har deltatt i reality av liknende grunner.

TILBAKEBLIKK: Carl Eliassen vant den andre sesongen av «Paradise Hotel» tilbake i 2010. I dag, tolv år senere, kan man trygt si at ting har skjedd. Video: Rød Løper/TV3 Vis mer

- Nei, det gjør jeg ikke, sier realitydeltakeren.

Etter at Valklev fortalte til både venner, familie og Nettavisen hvorfor han meldte seg på programmet, har han fått bare fine tilbakemeldinger.

- Mange visste ikke at det var så seriøst at vi ville ha barn. Andre har sagt at det er en fin sak å promotere.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra NENT, men de har ikke mulighet til å kommentere saken grunnet ferieavvikling.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer