Ble refusert 15 ganger

Men han skapte Stieg Larsson-tilstander på bokmessa.

SELVOPPFYLLENDE SUKSESS: «Alle snakket om boka», er den første setningen i romanen «Sannheten om Harry Quebert-saken», og det er akkurat det som har skjedd med denne romanen skrevet av den unge forfatteren Joël Dickers fra Genève, som denne uka er på oslobesøk . Foto Torbjørn Berg / Dagbladet
SELVOPPFYLLENDE SUKSESS: «Alle snakket om boka», er den første setningen i romanen «Sannheten om Harry Quebert-saken», og det er akkurat det som har skjedd med denne romanen skrevet av den unge forfatteren Joël Dickers fra Genève, som denne uka er på oslobesøk . Foto Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alle snakket plutselig om en ung, ukjent forfatter fra Genève og hans underholdende roman på 617 sider som skulle være sterkt vanedannende og underholdende.

På bokmessa i Frankfurt for to år siden, gikk ryktet om en «sveitsisk millennium», inspirert av Stieg Larssons millenniums-triologi. Forleggerne kappes om å publisere.  

- Jeg ville at romanen skulle være en pageturner. Lager du film eller tv-serie, vil du jo at publikum skal be om mer, ikke bytte kanal, sier den 29 år gamle forfatteren som i flere intervjuer blir omtalt som så pen og veloppdragen at det nærmest er tvilsomt at han er forfatter.  

Salgssuksessen «Sannheten om Harry Quebert-saken» kom i september 2012, og bestselgeren har solgt 1,5 millioner eksemplarer og er utkommet i blant annet Italia, Spania, Portugal og i Latin-Amerika. I mai kommer boka i USA og i Brasil.

Men suksessen var ikke varslet.

- Jeg har skrevet seks bøker, men bare to siste er blitt utgitt. Jeg har blitt avvist 15 ganger. Min franske forlegger hadde tro på den siste boka skulle bli en suksess, han hadde mer tro enn meg. Og da boka kom ut, skjedde det først ingenting. Det var helt stille, forteller han i Bibliotekbaren i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer