Ble seksuelt misbrukt av Roman Polanski som 13-åring

Nå har Samantha Geimer skrevet bok om livet sitt.

SKREVET BOK: Samantha Geimer var 13 år gammel da hun ble seksuelt misbrukt av den oscarvinnende regissøren Roman Polanski. Nå har hun skrevet bok om sitt liv. Foto: Scanpix
SKREVET BOK: Samantha Geimer var 13 år gammel da hun ble seksuelt misbrukt av den oscarvinnende regissøren Roman Polanski. Nå har hun skrevet bok om sitt liv. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er nå 36 år siden Samantha Geimer havnet på forsiden av aviser verden over, etter at hun ble utsatt for seksuelle overgrep av den oscarvinnende regissøren Roman Polanski (79).

Det ble i 1977 kjent at polsk-franske Roman Polanski dopet ned og voldtok den da 13 år gamle Geimer under en fest i Hollywoodstjerna Jack Nicholsons hus. 

Nå har Geimer skrevet boka «The Girl: A Life in the Shadow of Roman Polanski», der hun forteller om livet sitt før og etter overgrepet som fant sted for 36 år siden.

Bokdebut Den nå 50 år gamle Samatha Geimer annonserte i 2012 at hun jobbet med å skrive en bok om sitt liv etter overgrepet.

- Jeg er mer enn «sexoffer-jenta» som media kaller meg. Jeg vil fortelle min historie uten sinne, men med mening. Jeg vil dele en fortelling som vil gi meg min identitet tilbake, sa Geimer i en pressemelding i forbindelse med utgivelsen av boka.

Bildet på bokas omslag har blitt mye omdiskutert da det angivelig skal være Roman Polanski selv som har tatt fotografiet, kort tid før overgrepet inntraff.

Boka vil bli publisert i USA i september i år.

På rømmen Den oscarvinnende regissøren, kjent for filmer som «Rosemary's Baby» og «Pianisten», ble i 1978 dømt for voldtekten av Samantha Geimer. Han rømte til Europa før soningen startet og ble ikke arrestert igjen før i 2009.

Etter arrestasjonen i Sveits ytret amerikanske mynigheter krav om at Polanski skulle utleveres til USA, noe Sveits ikke gikk med på.

I juli 2010 ble regisøren løslatt fra sin husarrest i Sveits og kunne ansees som en fri mann, selv om han fremdeles er ettersøkt av av amerikanske myndigheter.

Samantha Geimer har ved flere anledninger sagt at hun har tilgitt Polanski, og bedt den amerikanske domstolen om å avvise overgrepssaken.

 I EKSIL: Roman Polanski rømte fra sin overgrepsdom i USA i 1978, og har siden levd i eksil i Europa. Foto: Scanpix
I EKSIL: Roman Polanski rømte fra sin overgrepsdom i USA i 1978, og har siden levd i eksil i Europa. Foto: Scanpix Vis mer