Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ble sparket for å slippe «Modern Warfare 2»-betaling

Nå saksøker sparkede «Call of Duty»-utviklere Activision.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Denne uken har en gryende konflikt mellom «Call of Duty»-utvikleren Infinity Ward og eierselskapet Activision eksplodert.

I går ble det klart at de to Infinity Ward-toppene Vince Zampella og Jason West var sparket fra jobbene sine, og mandag satte Activision ut sikkerhetsvakter foran innganen til Infinity Wards kontorer, uvisst av hvilken grunn.

Activision sendte i går også ut en erklæring der de gjorde klart at de gjennomførte interne undersøkelser for å avdekke mulige kontraktsbrudd og annen illojal oppførsel i Infinity Ward.

Slår tilbakeNå slår imidlertid Zampella og Wast tilbake i et søksmål mot Activision. De anklager spillutgiveren for blant annet avtalebrudd etter at arbeidskontraktene deres ble avsluttet den 1. mars.

I en pressemelding sendt ut til blant annet spillbloggene Kotaku og Joystiq, skriver de to via sin advokat at Activision var forpliktet til å betale ut «betydelige royalty-inntekter», men at de ble sparket før utbetalingen skulle skje.

Infinity Wards siste spill, «Call of Duty: Modern Warfare 2», ble etter lanseringen før jul i fjor et at de raskest selgende dataspillene noen sinne lansert, noe som har generert stor inntekter for Activision Blizzard.

- I stedet for å takke, hylle eller rett og slett betale Jason og Vince for å gi Activision det mest suksessfulle underholdningsproduktet noen sinne gjort tilgjengelig for publikum, leide selskapet i stedet inn advokater for å gjennomføre en uhørt «undersøkelse» av ikke-navngitte og ubegrunnede påstander om «ulydighet» og «brudd på tillitsoppgaver», skriver advokat Robert Schwartz i en pressemelding.

Det var disse påstandene Activison la til grunn for oppsigelsene den 1. mars.

Sjokkerte- Vi ble sjokkert over Activisions avgjørelse om å si opp kontraktene våre. Vi la våre hjerter og sjeler i bedriften, og bygget ikke bare opp et utviklerstudio i verdensklasse, men satte også sammen et team vi har vært stolte over å jobbe med i nærmere et tiår. Vi synes at arbeidet vi har utført bør tale for seg selv, sier West ifølge Kotaku.

- Etter alt vi har gitt til Activision, burde vi ikke behøve å saksøke for å bli betalt, legger Zampella til.

I tillegg til erstatning, ønsker Zampella og Wast å få tilbakeført rettighetene de hadde til «Modern Warfare»-navnet. Om dette betyr at de ønsker å gjenoppta samarbeidet med Activision eller utvikle spillene på egenhånd, vites ikke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!