Pete Best

Ble sparket fra The Beatles: Har noe usnakket med Paul McCartney

Eks-trommeslager Pete Best har ikke møtt Paul McCartney siden han ble sparket fra The Beatles i 1962.

VAR MED FRA STARTEN: The Beatles i Hamburg, 1961. Fra venstre: Pete Best, George Harrison, John Lennon, Paul McCartney og Stuart Sutcliffe. Foto: Billedsentralen / NTB scanpix
VAR MED FRA STARTEN: The Beatles i Hamburg, 1961. Fra venstre: Pete Best, George Harrison, John Lennon, Paul McCartney og Stuart Sutcliffe. Foto: Billedsentralen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han er blitt kalt den mest uheldige mannen i musikkbransjen, ikke uten grunn: Trommeslageren Pete Best ble sparket fra The Beatles rett før det store gjennombruddet.

Nå forteller Best (76) om hvordan han opplevde å miste jobben i det som skulle bli et av verdens desidert mest kjente band, i et intervju med britiske The Telegraph.

Trommeslageren er aktuell i teaterstykket «Lennon's Banjo» i Liverpool, der han spiller seg selv.

Det var i august 1962 at det skjedde. Pete Best ble kalt inn til et møte med manager Brian Epstein. Han ante ingenting om sjokkbeskjeden som kom.

De tre andre gutta i bandet, Paul McCartney, John Lennon og George Harrison ville ikke ha Best som trommeslager lenger. De hadde allerede funnet en som kunne ta over: Ringo Starr. Og de hadde fått manager Brian Epstein til å si det for seg.

- Har ikke snakket med ham

Pete Best vet fortsatt ikke hvem som bestemte det, og det plager ham fortsatt at de ikke sparket ham selv, ansikt til ansikt.

- Jeg sier ikke at det hadde forandret resultatet, men de burde i det minste hatt anstendighet til å være der og la meg konfrontere dem, sier Pete Best.​

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer