BER OM UNNSKYLDNING: Katherine Heigl fyrte løs mot Hollywood-regisørrer på slutten av 2000-tallet. Nå innrømmer hun at mediestormene gikk hardt inn på henne. Foto: NTB Scanpix
BER OM UNNSKYLDNING: Katherine Heigl fyrte løs mot Hollywood-regisørrer på slutten av 2000-tallet. Nå innrømmer hun at mediestormene gikk hardt inn på henne. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ble stemplet som «krevende» og «vanskelig»: - Helt jævlig

Katherine Heigl legger seg flat etter høylytt Hollwood-krangling.

(Dagbladet): Det hele begynte da Hollywood-skuespiller Katherine Heigl (37) gikk ut mot sin egen rollefigur i 2007-filmen «Knocked Up».

Heigl gikk høylytt ut i media og kalte karakteren sin for et «overfladisk og kontrollerende rasshøl», og beskyldte regissøren for å ha laget en sexistisk og kjønnsdiskriminerede film.

Året etterpå, da hun ble nominert til Emmy for rollen som Izzie Stevens i seermagneten «Grey's Anatomy», ba hun om å bli fjernet fra nominasjonslista.

- Fikk et dårlig rykte Heigl kritiserte kvaliteten på manuset, og uttalte at hun «ikke følte materialet var bra nok til at hun fortjente en Emmy-nominasjon».

Uttalelsen ble ikke spesielt godt mottatt i Hollywood, og særlig ikke hos «Grey's Anatomy»-skaper Shonda Rhimes, som i et intervju med The Hollywood Reporter forklarte at hun ikke finner seg i «bullshit eller ekle mennesker», og at det ikke er «noen Heigl-er denne gang» - da hun snakket om tv-serien «Scandal».

Ifølge People har Heigls tirader mot Hollywood gjort at hun skal ha blitt oppfattet som «krevende» og «vanskelig». Nå ber hun om unnskyldning.

- Det var dumt gjort, og det ga meg et fælt rykte. Jeg burde ha holdt dette unna offentligheten, forklarer hun til radioverten Howard Stern, ifølge People.

- Tok alt personlig 37-åringen forteller at hun var langt nede da mediestormene herjet som verst, og tok i bruk terapi for å bygge opp selvtilliten og «finne seg selv».

- Jeg tok alt som ble skrevet om meg veldig personlig, og følte meg helt jævlig. Til slutt sa jeg til meg selv: «Nå må du gi deg. Skaff hjelp og finn tilbake til deg selv.»

Heigl benyttet også muligheten til å slå tilbake mot sitt «dårlige rykte» da hun ble stilt til veggs av en fan som lurte på hva hun tenkte om å «være så frekk».

- Selvfølgelig har jeg, som ethvert menneske, gjort feil, vært brå eller uforsiktig i talemåte eller i handlinger, men jeg prøver alltid å rette opp i det, svarte hun blant annet.

Skuespilleren, som er gift med sangeren Josh Kelley, har vært mindre å se i rampelyset de siste åra - til tross for at hun har hatt flere film- og tv-roller. Nå er hun aktuell med CBS-serien «Doubt», som har premiere seinere i år.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram