Ble stoppet av politiet på pub

Natta før den store idrettsgallaen på Hamar hadde Dan Børge Akerø og Kristian Valen det så hyggelig at barpersonalet på Dirty Nelly måtte tilkalle politiet for å kaste dem ut.

Siw Grindaker

HAMAR/OSLO (Dagbladet): Kjendisene forlangte mer å drikke selv om puben var stengt.

Fire- fem ganger ble de to tv-kompanjongene bedt om å forlate Dirty Nelly - til ingen nytte.

- Vi selger øl og vin bare fram til kl 02.30. Da får gjestene en halvtime å drikke ut på, og så stenger vi. Disse gutta var ikke helt innstilt på å gå. De likte ikke regelverket på Hamar. Det endte med at vi ringte til politiet, sier direktør Truls Eide ved Quality Hotel Astoria på Hamar.

Dirty Nelly ligger i hotellets kjeller.

Dan Børge Akerø gjestet Hamar for å være programleder for gårsdagens direktesendte show, «Idrettsgalla 2002», i et fullsatt OL-amfi.

Dagen før dagen, fredag kveld, varmet han og Elin Tvedts komikerkjæreste, Kristian Valen, opp med en tur på byen. Ifølge med tre andre ankom de puben en time før serveringen stengte.

Ville ikke slutte

- Vi hadde en gruppe personer som kom på Dirty Nelly, deriblant Dan Børge Akerø og Kristian Valen. De hadde det veldig hyggelig fram til vi stengte, sier Eide.

Verken Akerø eller Valen ville godta at ølkranene stenger - også på Hamar. De koste seg og hadde slett ikke lyst til å avslutte kvelden samtidig som barpersonalet.

- Disse gutta fikk flere henvendelser fra vår barkeeper om at stedet var stengt. Vi må forholde oss til stengetidene politikerne har vedtatt, og forklarte dem regelverket. Det var upopulært. Vi har slike diskusjoner fra tid til annen. Da politiet kom skjønte de at kvelden var over. Saken løste seg uten problemer, sier Eide.

«Bare tull»

Dan Børge har en litt annen versjon av festens brå avslutning:

- Det skjedde noe tull på det stedet vi var. Da vi dro, kom politiet, sier Dan Børge Akerø til Dagbladet.

- Men vaktene ville kaste dere ut?

- Bare tull, sier en lite snakkesalig Akerø dagen derpå. Kjendisenes oppførsel vakte oppmerksomhet blant andre gjester.

- Det vakte litt oppsikt da vi så hvem de var. Tre politifolk kom inn i lokalet før de gikk. Da de måtte gå, sa Dan Børge Akerø: «Det er for dårlig vakthold på dette stedet. Det er altfor lett å slippe inn her,» forteller en gjest som satt på bordet ved siden av.

Operasjonsleder Thorbjørn Rønningen ved Hamar politistasjon bekrefter at de måtte rykke ut for å hjelpe personalet på Dirty Nelly å stenge.

- Gruppa forlot stedet da politiet kom. Det skjedde ikke noe mer, sier Rønningen.

MORET SEG: Politiet måtte trå til før Dan Børge Akerø og Kristian Valen (t.v.) var villige til å avslutte festen på Hamar natt til lørdag. I går kveld opptrådte de sammen på idrettsgallaen på Hamar.