Ble styrtrik på TV2-aksjer

TV 2s Oddvar Stenstrøm (52) trodde på en medie-baby, og ble rik. Investeringen i TV 2-aksjer innbrakte i høst den nette sum av fem millioner kroner. I går hadde Stenstrøm premiere som «Holmgang»-vert på TV 2.

Nylig kom han tilbake etter flere år som USA-korrespondent. Det er en mann som har sett lite på TV 2 som nå skal lede de ukentlige debattene. Bare i sommerferien har han tittet litt på kanalen.

- «Holmgang» har jeg bare sett to ganger - på video, sier han. I går krevde han klart svar om arvelige sykdommer.

Med fra starten

Men Stenstrøms tro på TV 2 har likevel alltid vært fast som en klippe. 52-åringen var med på å skrive konsesjonsavtalen før de første bildene ble sendt. Han var blant de første ansatte som kjøpte seg aksjer til spottpris da kanalen var nyfødt.

I 1994 var aksjeprisen steget fra opprinnelige 100 kroner til 475 kroner.

- Jeg har ikke solgt en eneste aksje under 900 kroner. Jeg husker ærlig talt ikke hvor mye jeg har tjent på dette, men jeg solgte for fem millioner kroner i høst, sier Stenstrøm som fremdeles har forkjøpsrett til aksjer i TV 2.

Aksjonær

Til sammen har han eid 5000 TV 2-aksjer. I dag har han 10- 20 igjen.

- Det er OK å eie litegrann. Men jeg eier flere aksjer i Schibsted, hvor mange husker jeg ikke, sier Stenstrøm.

- Er det en motivasjon for deg som medarbeider å eie aksjer i egen arbeidsplass. Gjør du en bedre jobb av det?

- Generelt sett, for alle virksomheter, vil motivasjonen øke om man selv eier andeler. Det gir også interesse for innsyn i bedriften, sier Stenstrøm, og fortsetter:

- I Norge er det nærmest et skjellsord å tjene penger. Men i vår medieverden er det bare NRK som er en vernet arbeidsplass. Jeg ser det slik at dess mer penger TV 2 tjener, jo bedre programmer kan vi lage, sier han.

Investerte pengene

«Holmgang»s nye leder har så vidt rukket å flytte inn i en nyinnkjøpt villa på Ullern på Oslos vestkant sammen med kona Inger og sønnen på seks år. Det 250 kvadratmeters huset kjøpte Stenstrøm for aksjegevinsten. Prislappen var 4 millioner. En av naboene er Trygve Hegnar. Stenstrøm elsker kunst, og har kjøpt en del. Spisestua i huset er nå viet Franz Widerberg.

- Det er et nobelt strøk, og jeg er fornøyd med å bo der uten gjeld. Vi har to store biler og en 40 fots Halberg Rassi seilbåt.
Nå gleder Stenstrøm seg til «Holmgang»-innsats. En bedre jobb med større nedslagsfelt er ikke mulig å få, synes han. Men å ta T-banen til jobb i vintermørket mens januarslaps plasker utenfor, det liker han ikke.

- I utlandet blir sånne som meg hentet til jobb i helikopter, sier Oddvar Stenstrøm til Dagbladet.

NYTT ANSIKT: Oddvar Stenstrøm (52) lever godt etter salget av sine TV-2 aksjer. Nå er han «Holmgang»s nye frontfigur. Han kom tilbake til Norge fordi han ville at sønnen på seks år skulle bli nordmann.