PREMIEREKLARE: (F.v.:) Johanna Zamble (21), Benjamin Silseth (20) og Even Jørs (20) gleder seg til morgendagens «Trekant»-premiere, og har allerede merket pågang fra potensielle seere. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
PREMIEREKLARE: (F.v.:) Johanna Zamble (21), Benjamin Silseth (20) og Even Jørs (20) gleder seg til morgendagens «Trekant»-premiere, og har allerede merket pågang fra potensielle seere. Foto: Melisa Fajkovic / DagbladetVis mer

Ble tilbudt 50 000 kroner for «sexoppdrag»

«Trekant»-programlederne merker allerede pågang.

(Dagbladet): Da Johanna Zamble (21), Benjamin Silseth (20) og Even Jørs (20) flyttet hjemmefra for første gang, var det ikke for å studere eller verve seg til militæret, men for å lære så mye som mulig om sex på to måneder - for så å dele det med den norske befolkning.

Trioen flyttet nemlig sammen i kollektiv i Oslo da de ble plukket ut blant nesten 500 søkere til å være programledere i andre sesong av fjorårets mye omtalte sexprogram, «Trekant».

- Seksuell undertone NRK3-programmets første sesong gikk ikke lydløst forbi Kari og Ola nordmann. NRK mottok rundt 8000 klager, mediepågangen var enorm. Resultatene ble to Gullruten-priser og de høyeste seertallene et NRK3-program noensinne har hatt.

Til tross for at første episode av sesong to ikke har premiere før i morgen, har programledertrioen allerede merket pågang fra potensielle seere.

- Det særeste var da en mann kontaktet meg på Facebook, og spurte om jeg var interessert i å møte ham for 50 000 kroner. Et oppdrag, kalte han det. Og det bare halvveis i innspillingsperioden, ler Silseth.

Bærum-gutten, som er første homofile «Trekant»-programleder, mener det var en tydelig seksuell undertone i forespørselen. Han brukte ikke lang tid på å vurdere svaret.

- Kom ikke på tale - Etter å ha sett profilbildet var det slett ikke fristende å si ja. Det kom ikke på tale, sier 20-åringen.

Silseth tar det med godt humør, og ser ikke bort ifra at det blir flere henvendelser.

I første episode sendes han på klinekurs.

- Det var spennende. Alle vil vel være gode til å kline, kanskje kan den første episoden fungere litt som en kontaktannonse for meg, sier Silseth, som ble belønnet med terningkast fem fra hver av sine tre partnere etter klineseansen.

- Har lært mye Bergen-gutten Jørs har imidlertid ikke som mål å få seg kjæreste på grunnlag av «Trekant»-innsatsen.

- Det er hyggelig om folk tar kontakt, men det er ikke det som er målet mitt. Jeg ville lære mer om sex og videreformidle det, sier Jørs.

FLAU FØRPREMIERE: I går så programlederne Benjamin Silseth (t.v.), Johanna Zamble og Even Jørs seg selv på tv for aller første gang, under førpremiere på sesongens første «Trekant»-episode. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
FLAU FØRPREMIERE: I går så programlederne Benjamin Silseth (t.v.), Johanna Zamble og Even Jørs seg selv på tv for aller første gang, under førpremiere på sesongens første «Trekant»-episode. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer

- Og vi har lært mye. Vi snakket om sex og delte erfaringer med hverandre hele tiden - også da det ikke var kamera til stede, sier Zamble.

Positive tilbakemeldinger Trioen har så langt bare opplevd positiv respons på deltakelsen fra venner og kjente.

- Alle har vært veldig støttende, sier Zamble.

- Broren min synes det var litt pinlig, men det skal det jo være, legger Silseth til.

De tre programlederne gleder seg til å vise Norge hva de har lært om sex, både gjennom teori og praksis, på tv-skjermen framover.

- Så lenge folk er hyggelige mot oss, går det fint. Og om de ikke skulle være det, har vi iallfall hverandre, sier Jørs.