Ble truet med juling i Sverige og Danmark

Under innspillingen av «Kjetil og Kjartan-show» ble Kjetil Hasselberg truet med juling av sinte svensker og dansker.

Fredag er «Kjetil og Kjartan-show» tilbake på TV 2 med skjult kamera.

-  Mitt utseende er så karakteristisk at jeg ville blitt gjenkjent i Norge. Derfor flyttet vi deler av innspillingen til Sverige og Danmark for å teste skandinavisk psykologi og tålmodighet, sier Kjetil.

De to lærerutdannede komikerne Kjetil Hasselberg og Kjartan Eide gjorde lykke med «Kjetil og Kjartan-show» for halvannet år siden. Nå er de tilbake.

Truet på supermarked

-  Personligheten jeg brukte i Sverige og Danmark, heter Fritz. Han er skandinavisk mester i hersketeknikk, forteller Kjetil.

Etter litt jovial kontakt med ofrene blir «Fritz» ubehagelig og tar i bruk hersketeknikker.

-  På et supermarked i Göteborg lokker «Fritz» med konkurranse og luksusreise. En svenske som vinner, synes ikke busstur til Halden høres særlig luksuriøst ut. Da Fritz i tillegg bruker en av hersketeknikkene - å herme - klikker det for svensken. Jeg har aldri vært så nær juling, sier Kjetil.

Ved to andre anledninger - på et kommunalt bad i København og på Liseberg i Göteborg - går det nesten galt. En badevakt som får vite at badet hans skal legges ned, og en tivoligjest som opplever at Fritz spiser av softisen hans, er begge nær ved å eksplodere.

-  Nevn en særlig provoserende hersketeknikk?

-  Å si «Bla-bla-bla» på en oppgitt og overbærende måte mens offeret snakker.

-  Dere besitter nå atskillig kompetanse om den skandinaviske psykologi. Forskjeller?

-  Danskene er klart mest direkte og løsslupne. Først joviale, så sinte - og etterpå like blide. Svenskene er mer reserverte. Ikke så lette å trekke opp, men desto mer furtne etterpå. Nordmenn er mer en miks av dansk og svensk.

Telefonterroristene

Gutta har også videreutviklet «Sigurd» og «Sondre Seim», lespende telefonterrorister. Brødrene opererer både i Kanal 24 og TV 2. I år har Seim ringt en gullsmed på CC Vest og sagt han gjerne vil handle der, men bare hvis de slår av overvåkingskameraene og deaktiviserer alarmen.

-  Kort etter rykket vektere fra CC Vest ut til adressen vi ringte fra, forteller Kjetil.

TUT & KJØR: Kjetil Hasselberg (t.v.) og Kjartan Eide er tilbake med «Kjetil og Kjartan-show» på fredag.