DYRISK RIK: Pharrell Williams og Robin Thicke har til nå håvet inn rundt 40 millioner hver på hitlåta «Blurred Lines». Her poserer Pharrell i den omdiskuterte musikkvideoen til låta. Foto: Universal Music/Star Trak
DYRISK RIK: Pharrell Williams og Robin Thicke har til nå håvet inn rundt 40 millioner hver på hitlåta «Blurred Lines». Her poserer Pharrell i den omdiskuterte musikkvideoen til låta. Foto: Universal Music/Star TrakVis mer

Ble tvunget til å avsløre strengt bevoktet hemmelighet i retten

Hitlåta «Blurred Lines» har spilt inn gigantsum.

(Dagbladet): Artistene Robin Thicke og Pharrell Williams møtte sist tirsdag i retten i Los Angeles, hvor de er saksøkt av soullegenden Marvin Gayes familie. 

Striden dreier seg om «Blurred Lines», som etterkommerne av Gaye mener er en blåkopi av låta «Got To Give It Up». 

«Blurred Lines» endte til slutt opp som 2013s største hitlåt, og under rettsforhandlingene i går måtte duoens representanter avsløre hvor mye låten har tjent inn.

Det er ekstremt uvanlig å offentliggjøre slike tall. Hollywood Reporter omtaler det hele som «en strengt bevoktet finanshemmelighet».

Under rettsforhandlingene kom det ifølge nettstedet fram at låta til nå har gitt inntekter på 129,3 millioner kroner til de involverte.

Av disse har artist og låtskriver Robin Thicke fått 43,9 millioner, gjesteartist og låtskriver Pharrell Williams har fått 39,9 millioner og gjesteartist T.I. har fått 5,5 millioner kroner. 

Resten av pengene har blitt fordelt mellom plateselskapene Interscope, Universal Music Group og Star Trak.

Samtidig vitnet en Universal Music-sjef om at plateselskapene har hatt 53,5 millioner kroner i utgifter i forbindelse med låta.

Thicke har tidligere uttalt seg om saken og innrømmet i et intervju i GQ at han og Pharrell var kraftig inspirert av låta til Gaye:

- Pharrell og jeg var i studio og sammen og jeg fortalte ham at en av mine favorittlåter gjennom tidene er Marvin Gayes «Got To Give It Up». Jeg sa 'pokker, vi burde lage noe som det der, noe med samme groove', sa Thicke den gang.

Seinere ombestemte Thicke seg, og prøvde å fraskrive seg ansvaret for låta.

- Jeg var høy og full da jeg gjorde det intervjuet i GQ. Ingenting av den låta var min idé. Jeg vil anslå at 70 prosent av sangen var klar da jeg spaserte inn i rommet, sa Thicke. 

Dette er helelr ikke første gang Robin Thick er i konflikt med Marvin Gayes åndsverk. 

Også en gang tidligere har den amerikanske popstjerna blitt beskyldt for å stjele fra Marvin Gayes låtmateriale, da til sin sang «Love After War», som også ble en stor hit.