Ble tvunget til å avsløre strengt bevoktet hemmelighet i retten

Hitlåta «Blurred Lines» har spilt inn gigantsum.

DYRISK RIK: Pharrell Williams og Robin Thicke har til nå håvet inn rundt 40 millioner hver på hitlåta «Blurred Lines». Her poserer Pharrell i den omdiskuterte musikkvideoen til låta. Foto: Universal Music/Star Trak
DYRISK RIK: Pharrell Williams og Robin Thicke har til nå håvet inn rundt 40 millioner hver på hitlåta «Blurred Lines». Her poserer Pharrell i den omdiskuterte musikkvideoen til låta. Foto: Universal Music/Star Trak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Artistene Robin Thicke og Pharrell Williams møtte sist tirsdag i retten i Los Angeles, hvor de er saksøkt av soullegenden Marvin Gayes familie. 

Striden dreier seg om «Blurred Lines», som etterkommerne av Gaye mener er en blåkopi av låta «Got To Give It Up». 

«Blurred Lines» endte til slutt opp som 2013s største hitlåt, og under rettsforhandlingene i går måtte duoens representanter avsløre hvor mye låten har tjent inn.

Det er ekstremt uvanlig å offentliggjøre slike tall. Hollywood Reporter omtaler det hele som «en strengt bevoktet finanshemmelighet».

Under rettsforhandlingene kom det ifølge nettstedet fram at låta til nå har gitt inntekter på 129,3 millioner kroner til de involverte.

Av disse har artist og låtskriver Robin Thicke fått 43,9 millioner, gjesteartist og låtskriver Pharrell Williams har fått 39,9 millioner og gjesteartist T.I. har fått 5,5 millioner kroner. 

Resten av pengene har blitt fordelt mellom plateselskapene Interscope, Universal Music Group og Star Trak.

Samtidig vitnet en Universal Music-sjef om at plateselskapene har hatt 53,5 millioner kroner i utgifter i forbindelse med låta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer