Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ble venn med Britney

Og nå har «Ray Kay» (32) fra Haugesund lyst til å jobbe med Madonna.

I Norge: Reinert «Ray Kay» Olsen (32) er i Norge for å lage en promovideo under Sensation i Telenor Arena. I to døgn blir han i moderlandet, før turen går til USA igjen. Foto: Jacques Hvistendahl
I Norge: Reinert «Ray Kay» Olsen (32) er i Norge for å lage en promovideo under Sensation i Telenor Arena. I to døgn blir han i moderlandet, før turen går til USA igjen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

(Dagbladet): I går landet Reinert «Ray Kay» Olsen (32) på Gardermoen. Dagbladet møtte en av verdens mest populære musikkvideoregissører noen timer etter.

- Da jeg flyttet til Los Angeles i 2004, laget jeg en liste over hvem jeg kunne tenke meg å jobbe med. Den inneholdt både Britney Spears og Beyoncé. Nå har jeg jobbet med alle på lista, sier Olsen.

- Madonna 32-åringen fra Haugesund har jobbet seg sakte, men sikkert, oppover i bransjen. Det knallharde slitet har gitt avkastning, for «Ray Kay» har laget musikkvideoer til blant andre Lady Gaga, Justin Bieber og Enrique Iglesias. Hundre av hans videoer ligger på nettstedet YouTube, og til sammen er de vist over en milliard ganger. Musikkvideoen han regisserte for Justin Bieber, «Baby», er den mest sette på YouTube noensinne. Det med over 500 millioner klikk.

For to uker siden kom Britney Spears nyeste musikkvideo «Till the World Ends», som Olsen har regissert.

UTSIKTEN:  For tida bor Reinert Olsen på et luksushotell i Miami. Dette er utsikten hans fra suiten han bor i. Foto: Ray Kay
UTSIKTEN: For tida bor Reinert Olsen på et luksushotell i Miami. Dette er utsikten hans fra suiten han bor i. Foto: Ray Kay Vis mer

- Du har jobbet med noen av de aller største stjernene, hvem er det du drømmer om å jobbe med nå?

- Drømmen nå er å være på topp i bransjen, og fortsette å ha den posisjonen jeg nå har. Jeg ønsker å fortsette å fokusert på musikkvideoer.

- Hvis du skal si ett navn, da?

LAGET VIDEO: For to uker siden kom hadde musikkvideoen til Britney Spears låt "Till the World ends" premiere. Den er regissert av Reinert Olsen.
LAGET VIDEO: For to uker siden kom hadde musikkvideoen til Britney Spears låt "Till the World ends" premiere. Den er regissert av Reinert Olsen. Vis mer

- Jeg har lyst til å jobbe med Madonna, selv om det ikke er noe jeg går og tenker på hver dag. Hun er en legende, og jeg respekterer hvordan hun har klart å holde seg på topp i bransjen i 30 år. Hun er rett og slett et ikon, sier Olsen, som har «Vouge» som favorittlåt.

En annen storhet som han allerede har vært i kontakt med, er Steven Tyler fra rockebandet Aerosmith.

- Han ringte og var interessert. Vi har snakket om ideer, og det er litt som når et band jammer. Men ingenting er avklart ennå, sier Olsen.

- Venn med Britney Ryktene har vært mange i forbindelse med musikkvideoen til Spears låt «Till the World Ends». Enkelte har hevdet at den 29 år gamle stjerna hadde en mannlig stand-in. Olsen rister på hodet da Dagbladet spør om ryktene.

-IKON:  Reinert Olsen kan godt tenke seg å jobbe med Madonna, som han omtaler som "et ikon". Foto: REUTERS/Danny Moloshok
-IKON: Reinert Olsen kan godt tenke seg å jobbe med Madonna, som han omtaler som "et ikon". Foto: REUTERS/Danny Moloshok Vis mer

- Jeg kan ikke si så mye om det. Det er trist når det blir rykter, og det gjør det alltid rundt de største stjernene. Alle som ser på videoen, ser at det er ei dame som danser. Stakkars Britney, sier Olsen.

- Hvordan var hun å jobbe med?
- Utrolig proff og har fortsatt en veldig energi og passion selv etter ti år. Hun er kjempekul og veldig hyggelig.

- Ble dere venner?

- Ja, svarer Olsen og tar fram mobiltelefonen.

På den finner han fram et bilde av ham selv og Birtney etter innspillingen var over. Britney har på seg en svart treningsbukse og rosa hettegenser, i hånda holder hun en vannflaske. Ved siden av henne står Olsen og holder rundt henne.

- Sikkerheten var veldig streng. Alt måtte dekkes til, og bilen hennes ble kjørt inn i en midlertidig garasje, slik at ingen skulle se henne eller ta bilder. Alt skulle være veldig trygt for henne. Derfor valgte jeg å filme hele musikkvideoen innendørs, sier Olsen.

Norsk klesmerke Det var en trøtt og sliten Olsen som møtte Dagbladet etter en lang flytur i går kveld. Likevel var «Ray Kay» godt fornøyd med å være tilbake i moderlandet. Her blir han i to døgn for å lage en promofilm under dancepartyet «Sensation» i Telenor arena i kveld.

- Noen venner av meg har spurt om jeg kan lage en video til merket deres, California Christiania Republic. De har gitt meg masse klær - blant annet hundre jumpsuitens som vi brukte i musikkvideoen til Willow Smith. Jeg brukte også klær fra merket i Britneys, Flow Ridas og James Blundts videoer, sier Olsen.

HAR JOBBET MED:  Ray Kay har jobbet med Destiny's Child tidligere.  Foto: AP Photo/Christof Stache
HAR JOBBET MED: Ray Kay har jobbet med Destiny's Child tidligere. Foto: AP Photo/Christof Stache Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media