Blek imitasjon av ideen om den perfekte omtrenlighet

Neil Young & Crazy Horse - deilig bakpå eller bare umotivert latskap?

BAKPÅ GJENG: De humper av gårde gjennom den amerikanske sangboka, Neil Young og Crazy Horse, her representert ved sentrallinja Billy Talbot (bass) og Ralph Molina (trommer). Foto: Chris Pizzello/AP/NTB Scanpix
BAKPÅ GJENG: De humper av gårde gjennom den amerikanske sangboka, Neil Young og Crazy Horse, her representert ved sentrallinja Billy Talbot (bass) og Ralph Molina (trommer). Foto: Chris Pizzello/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: De første 57 sekundene av dette etterlengtede comebacket for en av rockens mest magiske konstellasjoner — Neil Young & Crazy Horse — kan best beskrives slik:

Først en slags lydsjekk av Neil Youngs gitar, hvorpå Crazy Horse gradvis ramler inn i lydbildet med en slags rekordartet omtrentlighet, før de liksom finner «groovet» (helt nødvendige anførselstegn) og gnurer seg inn i en humpete, bakpå og massivt lite innøvd versjon av den folkekjære visa «Oh Susanna».

Polariserende Her vil vi raskt dele oss i to grupperinger, og noen av oss vil slites veldig mellom ytterpunktene:

1) Hva slags møl er dette?

2) Åh, endelig: den steine, eiendommelige lyden av Crazy Horse igjen!

Deres sound er så distinkt og samtidig så underutviklet at det treffer helt andre steder i følelsesregisteret enn «vanlig» rock.

Dette er fysisk musikk, den føles mer enn den appellerer til hjernen. Drønn, fuzz, brumming, slamring. Dunk, dunk. Klunk, klunk.

Gamlehjemsfuzz Årets comebackutgave av denne klassiske besetningen høres ofte ut som en gjeng haltende pensjonister som spilte sammen i ungdomsåra og som endelig møtes igjen i garasjen til den eneste av medlemmene som fortsatt bor hjemme og ennå ikke har flyttet på gamlehjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer