Blek og beskjeden

Flanerende liksomkrim om to aldrende herrer i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Pseudonymet Rikart Hammer debuterte i fjor med «Hunden som var Torsdag», en søt og sjarmerende og spennende kriminalroman med en svart flatcoated retriever sentralt plassert i handlingen.

Hovedpersonen var riktignok Rikart Hammer selv, en sykemeldt prest som rotet seg bort i en alvorlig kriminalsak. Den boka endte på verst mulig måte både for Hammer og hunden, men her har vi Hammer igjen (minus hund), i en slags metaroman hvor han er på bokmesse i København for å lansere «Hunden som var Torsdag» på det danske markedet.

Og sjelden har jeg lest en mer flanerende og snakkesalig og gjennomført lavspent kriminalroman. Det står thriller på omslaget, men det er en fullstendig misvisende innholdsbeskrivelse.

Mildt spennende

«Når hunnen spiser hannens vinger» har en gild tittel, men det er ikke mye «thrills» å finne i boka, selv ikke når ei bombe går av i messehallen blir det mer enn mildt spennende.

En kvinne og to menn blir drept i eksplosjonen, og siden Hammer har blitt kjent med den døde kvinnen og hennes ektemann, begynner han å blande seg inn i saken. Hans trofaste venn, jernvarehandleren Gunnar, kommer ned for å bistå, og sammen tråkker de to aldrende herrene rundt i Dronningens by for å finne ut hvem og hva og hvorfor – godt hjulpet av «en lille en» både her og der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer