DEBATT

Debatt: Barnehager

Blekkspruter i superheltkostymer

Min kjære, lille venn. Du fortjener så mye mer enn jeg kan gi deg akkurat nå.

OPPRØR: Foreldreopprøret arrangerte sommeren 2018 «foreldrestreik» foran Stortinget i forbindelse med loven om ny bemanningsnorm i barnehagene. Barndommen din fortjener så mye mer enn denne bemanningsnormen, skriver kronikkforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
OPPRØR: Foreldreopprøret arrangerte sommeren 2018 «foreldrestreik» foran Stortinget i forbindelse med loven om ny bemanningsnorm i barnehagene. Barndommen din fortjener så mye mer enn denne bemanningsnormen, skriver kronikkforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Du skal vite at jeg i mange år har kjempet min stille kamp. Nå er jeg klar til å kjempe høylytt. Du skal vite at jeg ikke står alene i den kampen jeg kjemper. Hele Barnehage-Norge kjemper, slik at vi skal få en bedre hverdag sammen du og jeg.

Min kjære, lille venn, Stortinget har nå vedtatt en minimums bemanningsnorm. Politikerne tenker at det er en seier for deg, for meg, og vår hverdag. Vi vet noe som mange andre ikke vet. Gjennom hele dagen som vi er sammen, så er minimumsbemanningen tilstede 3–3,5 timer daglig.

Min kjære. lille venn, ser du bemanningsnormen som en seier, som et hån, et overgrep? Mot min profesjon og mot din barndom? Du og jeg fortjener så mye mer. Barndommen din fortjener så mye mer.

Min kjære, lille venn, hører du på stemmen min når jeg leser, at jeg har mistet innlevelsen min? Merker du at jeg egentlig ikke kan lese for deg? Ser du at jeg innimellom lesingen kikker ut i rommet for å forhindre konflikter? Merker du, at jeg sitter halvveis på gulvet slik at jeg kan reise meg, dersom det skulle skje noe med de andre?

Min kjære, lille venn som biter, kjenner du at jeg ikke har kapasitet til det? Ser du fortvilelsen jeg prøver å skjule i øynene mine? Vet du at grunnen til at jeg blir fortvilet ikke er din skyld? Den er rettet mot en regjering som ikke forstår betydningen av å kunne inngå i relasjoner og hvordan det får betydning for din utvikling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer