Sånn sett er det en svært kynisk Ian McEwan som her viser seg fram, for en underholdningsroman er skrevet med én ting for øyet: At så mange som mulig skal like den.
Ian McEwan (f. 1948) må regnes som en av de store stjernene i sin generasjon britiske forfattere, med en rekke romansuksesser, preget av hans sterke talent for å skape klaustrofobisk spenning og uhygge. Nå har han for fullt tatt opp jakten på enda flere lesere, sannsynligvis inspirert av sin egen mesterlige Berlin-krim «Den uskyldige», som forelå på norsk i 1990, og som seinere ble til dels vellykket filmatisert. Historien i årets McEwan-roman er enkel nok. Etter å ha deltatt i samme mislykkede forsøk på å redde en løpsk luftballong og ha vært vitne til en påfølgende tragedie, blir jeg-personen forfulgt av en mann som er overbevist om gjensidig kjærlighet og at Gud har ført dem sammen. Denne situasjonen setter jeg-personens ekteskap på prøve, og herfra følger vi ham i hans stadig mer fortvilte, men stadig rasjonelt analytiske, forsøk på å komme ut av labyrinten. Så mye handlingsreferat, jeg skal ikke ødelegge spenningen for andre lesere.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger