Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blendende vakkert

Himmelsk vakkert og personlig fra moden artist med stor autoritet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emmylou Harris (53) kalles fortsatt countrydronning, men det er lenge siden hun abdiserte - for øvrig helt frivillig. For fem år siden overrasket hun mange med den Daniel Lanois-produserte «Wrecking Ball», og nå har hun igjen utvidet countrybegrepet kraftig. Teknikeren fra den gang, Malcolm Burn, som også produserte og mikset Unni Wilhelmsens nyeste plate, står for produksjon og programmering i tillegg til at han spiller flere instrumenter.

Burn har skapt et duvende og tidvis monotont lydbilde som henter fram det beste i Emmylou og stemmen hennes. Og den blir bare bedre og bedre; vakker, sår, full av følelser og ofte på nippet til å briste - uten å gjøre det.

Denne gang har hun, med ett unntak, skrevet låtene selv. Når man hører spor som «Michelangelo», «I Don't Wanna Talk About It Now» og «My Baby Needs A Shepherd» er det en gåte at hun ikke har gjort det i enda større grad før. Andre perler, som «J'ai Fait Tout», duetten «Tragedy» med Patti Scialfa (med Bruce Springsteen som korist!) og «Bang The Drum Slowly», er skrevet i samarbeid med kolleger som Rodney Crowell og Guy Clark.

Buddy Miller er en garantist for eksepsjonell gitarlyd, men det er egentlig galt å trekke fram noen eller noe på en cd som er en sann nytelse fra første til siste tone.

Plata er i handelen fra onsdag.