Anmeldelse: Exit på NRK

Blendet av sjokkporno og ståpikker

Flere av Norges beste skuespillere gir jernet i NRKs nye storsatsing, «Exit». Men hvorfor?

FINANSDRAMA: Dramaserien Exit er en ny storsatsning på NRK, basert på historiene til fire menn fra det norske finansmiljøet.Trailer: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er det noe jeg ikke skjønner her? Er det en dypere mening som jeg ikke får tak på? La oss være ærlige: Det er et spørsmål som av og til dukker opp av og til når vi leser bøker, ser film, går på kunstutstilling, eller ser tv-serier.

At «Exit» skulle være en sånn serie, hadde jeg faktisk ikke trodd. Men det må den være, for dette er høstens storsatsning fra NRK, med garva folk som Øystein Karlsen og Vegard Stenberg Eriksen ved roret, og i intervjuer har de kalt den både «viktig» og «modig». Den er også proppfull av stjerneskuespillere, flere av landets aller beste.

De gjør en god jobb, det er ikke det. Jeg har ingen problemer med å tro verken på Agnes Kittelsen som frustrert finansfrue, Tobias Santelmann som glætt horebukk, eller Pål Sverre Hagen som paranoid sinnatagg – en rolle han jo har spilt en del ganger før. Jon Øigarden er også i storform som hyperaktiv Stordalen-lookalike, med grandiost selvbilde og luftige tanker om kapitalismens fortreffeligheter. Mens svenske Simon J. Berger er akkurat så ynkelig som en maktkåt finansjævel skal være, ref. «Wolf of Wall Street».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer