KOMMENTARER

Blendet av stjerneglans

Oprah Winfrey kan bli Demokratenes presidentkandidat i 2020. Det er en særdeles dårlig idé.

POPULÆR: TV-dronning og kulturelt ikon, Oprah Winfrey, kan bli Demokratenes presidentkandidat i 2020. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo
POPULÆR: TV-dronning og kulturelt ikon, Oprah Winfrey, kan bli Demokratenes presidentkandidat i 2020. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Oprah Winfrey (63) er mer enn USAs tidligere TV-dronning. Hun er et kulturelt, feministisk ikon og et av de ypperste symbolene på den amerikanske drømmen. Hun er den afroamerikanske jenta som trosset enorme hindere, kjempet seg ut av fattigdommen og ble journalist. Deretter ble hun en av verdens mest berømte TV-ansikter, og en Oscar-nominert skuespiller. Med en lidenskapelig tale under Golden Globe-prisutdelingen og hint fra flere av hennes aller nærmeste venner, er ryktene i full gang. Skal hun utfordre Donald Trump i presidentvalget i 2020? Forhåpentligvis tar hun til vettet og lar være.

Oprah vil ikke være den første uefarne politikeren som klarer å komme seg til Det hvite hus. Barack Obama var en 42 år gammel, ukjent delstatssenator i Illinois da talen hans under Demokratenes landsmøte i 2004 skjøt ham opp på den politiske stjernhimmelen. Drøyt fire år seinere var han USAs president. Donald Trump var først og fremst kjent nasjonalt som en realitykjendis med programmet «The Apprentice» og fullstendig uten politisk erfaring da han tok sikte mot verdens mektigste jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer