Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bleness slutter i Dagsavisen

Carsten Bleness (51) slutter som eneleder.

SLUTTER: Carsten Bleness slutter som ansvarlig redaktør og administrerende redaktør i Dagsavisen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
SLUTTER: Carsten Bleness slutter som ansvarlig redaktør og administrerende redaktør i Dagsavisen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): De ansatte i Dagsavisen ble orientert på et allmøte i dag formiddag.

- Jeg har sittet som sjef i fem år. I en avis som Dagsavisen er det en konstant kamp for å overleve. Det siste året 2009 har vært veldig tungt for oss, og finanskrisen har gitt oss store økonomiske utfordringer. Jeg føler vel at jeg har forsøkt det jeg har kunnet, men at det trengs nye løsninger. Dagsavisen er bedre tjent med at andre overtar, sier Bleness til Dagbladet.no.

Styret i Dagsavisen konstituerte i dag Arne Strand (politisk redaktør) som ny ansvarlig redaktør og Harald Solberg som administrende direktør. Sistnevnte er viseadministrerende direktør i Mentor Medier.

Bleness, som både var sjefredaktør og administrerende redaktør, slutter på dagen og har ingen annen jobb å gå til. Dagsavisens resultat var minus 1,8 millioner før skatt i 2008, men han avviser at det er avisens eiere som har bedt ham gå.

- Nei, jeg tok selv kontakt med eierne og sa at det er riktig at ser seg om etter noen andre.

- Når tok du beslutningen?

- I løpet av den siste uka.

De ansatte er blitt informert om at avisen må kutte inntil 10 nye årsverk. Denne gangen slipper ikke redaksjonen unna sparekniven.

- Føler du at Dagsavisen har livets rett?

- Dagsavisen er en avis med ni liv. Da jeg begynte fikk jeg høre fra alle hold at jeg ikke burde søke jobb i en slik dødsdømt avis. Men jeg tror vel, i likhet med andre norske aviser, at Dagsavisen er nødt til å se nøye på sin utgivelsesform - og andre ting, sier Bleness.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling