Bli årets kulturnattpoet!

13. september arrangeres Oslo kulturnatt. Vinn vår diktkonkurranse bli årets kulturnattpoet!

VINNER PÅ SCENEN: I fjor vant Ingvild Utvik vår Kulturnatt-konkurranse. Bor du i Oslo-området, kan det i år bli deg. Send inn ditt dikt merket Kulturnatt på db.no/ungdomsdikt. Foto: Oslo kommune, kulturetaten 2012
VINNER PÅ SCENEN: I fjor vant Ingvild Utvik vår Kulturnatt-konkurranse. Bor du i Oslo-området, kan det i år bli deg. Send inn ditt dikt merket Kulturnatt på db.no/ungdomsdikt. Foto: Oslo kommune, kulturetaten 2012Vis mer

«Herregud, nei? Du kødder?» Det svarte Ingvild da hun vant fjorårets Kulturnatt-konkurranse i Dagbladet. Noen uker senere leste hun vinnerdiktet sitt på Kulturnatt-scenen i Oslo sentrum. Den unge poeten beskrev det som en god opplevelse, der hun fikk masse gode tilbakemeldinger og noen gode råd om skriving og framføring av dikt.

I år kan det bli deg som står der. 13. september arrangeres Oslo kulturnatt 2013, og også i år inviterer vi alle Oslo-elever til en diktkonkurranse i forkant.  

Vinneren av konkurransen inviteres til å lese opp sitt dikt under arrangementet på Oslo bokfestivals scene i Spikersuppa.

Poeten introduseres på scenen av forfatter Nils-Øivind Haagensen, som i høst er aktuell med diktsamlingen Liten. Også artistene Marte Wulff og Stein Torleif Bjella vil opptre under arrangementet. Poeten vinner dessuten tre gavekort på kinobilletter fra Oslo kino, rikelig med heder og ære, og diktet sitt på trykk i Dagbladet.

Diktet sendes inn i Skolekammeret fram til 5. september. Tema, form og innhold er fullstendig opp til deg, men husk å merke diktet med Kulturnatt i tittelfeltet, slik: KULTURNATT: Tittel.

Kulturnatt-konkurransen er et samarbeid mellom Dagbladet og kulturetaten i Oslo kommune. Juryen består av forfatter Nils-Øivind Haagensen, prosjektleder Hilde Drange, diktlærer Kristian Rishøi, og forfatter og journalist Maria Børja. Les mer om Oslo kulturnatt på www.oslokulturnatt.no.
 Skolekammeret er Dagbladets diktforum for ungdom til og med videregående skole. Det er åpent hele døgnet, året rundt. Hver måned velges det ut et knippe finalister og en månedens poet. Husk snarveien db.no/ungdomsdikt — og delta med ditt dikt!