Bli bethatt

Hun beskrives som en krysning mellom Marianne Faithfull og navnesøster Beth Gibbons i Portishead. Nå skal Brit Award-vinneren Beth Orton spille i Oslo.

Lyst å høre Beth Ortons såre og vakre musikk? Delta i vår Beth Orton-konkurranse, og vinn billetter til konserten.

Beth Orton ble oppdaget av elektrolegenden William Orbit, og samarbeidet med Chemical Brothers før hun ga ut debutalbumet «Trailer Park» (1996). Med «Central Reservation» (1999) fikk artisten fra Norfolk et massivt gjennombrudd.

En lysere Beth

«Hennes tredje album «Daybreaker» er mindre beatsbasert enn de foregående, noe som absolutt kler de såre tekstene og Ortons vakre røst.»

Slik beskrives den britiske folkrock-sangeren av Dagbladets anmelder, som i vår ga Ortons nye plate en femmer på terningen.

<> Linker <>


- En daybreaker er en ny start. En soloppgang. Jeg var et lykkeligere sted når jeg lagde denne plata, svarte Orton på spørsmålet om hvorfor denne plata er lysere enn de to første, i et intervju med Dagbladet i vår.

Beste britiske kvinne

For sitt forrige album ble hun kåret til årets beste britiske kvinnelige artist under Brit Award 2000.

På den nye plata har hun samarbeidet med med sine gamle venner William Orbit, Ben Watt fra Everything But The Girl og The Chemical Brothers. I tilleg bidrar Country-dronningen Emmylou Harris, tvillingsjelen og folkrock-artisten Ryan Adams, og gitaristen Johnny Marr fra tidligere The Smiths.

Etter den forrige plata ble hun plaget av sykdom, og hun uttalte i intervjuet med Dagbladet at hun er litt nervøs foran turnéen i høst.

- Jeg er bekymret. Hele tida. Jeg prøver å få andre folk til å være litt bekymret sammen meg, så jeg slipper å bremse helt på egen hånd. Men jeg har ikke noe valg. Hvis jeg ikke drar ut og spiller, har livet ingen mening. Lyst å gå på konsert med Beth Orton mandag 23. september? Delta i vår Beth Orton-konkurranse, og vinn billetter til konserten. Vinnerne trekkes på mandag klokka 12.00.

BETH IS BACK:</B> beth Orton er tilbake med nytt kritikerrost album. Lyst å oppleve henne på konsert? Kjør <a href="http://quiz.dagbladet.no/quiz.html?quiz_id=177">quiz</a>.