Anmeldelse: Kaveh Rashidi, «Kanskje du er frisk?»

Bli kvitt helseangsten

TV 2-legen gyver løs på sjamaner, healere og en alternativ milliardindustri som skor seg på vår helseangst. Vi i mediene får også så hatten passer.

HÅNDSREKNING: TV 2-legen Kaveh Rashidi vil hjelpe deg til å forstå at du kanskje er friskere enn du tror i sin nye bok. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
HÅNDSREKNING: TV 2-legen Kaveh Rashidi vil hjelpe deg til å forstå at du kanskje er friskere enn du tror i sin nye bok. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: I 2017 foretok TV 2s «Helsekontrollen» en skremmende test. De sendte en ti år gammel frisk jente til tre ulike alternative behandlere. Hun endte opp med følgende diagnoser: parasitter i tarmen, hjernestress, noe galt med stoffskiftet, tynntarmsproblemer, tykktarmsproblemer, sopp, midd, vaksinereaksjon samt intoleranse mot brød, melk, egg, banan, kylling, lam, tomat, søtstoff, klor, sukker, gjær og hvetemel.

Foruten å avsløre en ullen alternativ bransje, avdekket testen det som kalles helseparadokset. Det betyr at jo friskere vi er, jo sykere blir vi.

For til tross for det faktum at vi nordmenn aldri har hatt så god helse som i dag, ligger vi i verdenstoppen når det gjelder bruk av helsetjenester. Vi har flere diagnoser, bruker flere medisiner og mottar langt flere behandlinger enn før. Legg til at vi også sammenliknet med våre naboland er til dels sykelig opptatt av god helse - og lammet av det som kalles helsefrykt.

Det er nettopp denne helsefrykten alternativbransjen er mestre i å utnytte, skriver allmennlege og TV 2-ekspert Kaveh Rashidi i «Kanskje du er frisk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer