Bli kvitt kvisene med Nintendo DS

Hudpleie i spillform.

(Dagbladet.no): En av de mange stereotypiene som ofte brukes for å beskrive en klassisk «gamer», er at vedkommende har dårlig hud.

Sant eller ei - om noen spillere skulle føle seg truffet av denne beskrivelsen, er det likevel tvilsomt om den klassiske spillnerden vil hive henda i været over nyheten om et kommende hudpleie-spill.

Skjønnhet og moro

«Dream Skincare» føyer seg inn i en lang rekke av læringsbaserte spill til Nintendos håndholdte spillkonsoll DS, og skal gi brukeren skjønnhetstips basert på vedkommendes kroppstemperatur og hormonbalanse.

Konami, som kanskje er mest kjent for spillserier som «Metal Gear Solid» og «Pro Evolution Soccer», står for utviklingen.

- Vi har utviklet dette programmet etter konseptet om at man kan bli pen mens man har det gøy, forteller Konami-sjef Naoyuki Notsu til Reuters.

Spillestilen benytter seg av begge skjermene på Nintendo DS, der brukeren kan styre på den trykkfølsomme nederste skjermen, mens de får informasjon fra den øverste.

Bredt publikum

PEN I HUDEN? Nintendo DS-spillet «Dream Skincare» klemmer ikke kvisene dine, men kan snart gi deg råd om hvordan du kan få bedre hud. Foto: TORU HANAI/REUTERS/SCANPIX
PEN I HUDEN? Nintendo DS-spillet «Dream Skincare» klemmer ikke kvisene dine, men kan snart gi deg råd om hvordan du kan få bedre hud. Foto: TORU HANAI/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Nintendo DS har slått an hos et større publikum enn de som typisk spiller dataspill, mye takket være enkle og morsomme programmer som «Brain Training DS» og «Nintendogs». I Japan har det i det siste også dukket opp en lang rekke læringsprogrammer, der brukeren kan blir bedre til alt fra språk til matlaging takket være en liten «spilløkt».

Konami lanserte også nylig et tillegg til sine populære dansemattespill «Dance Dance Revolution», der brukeren kan styre spillet med en bevegelsessensor. Disse spillene skal plasseres ut i Konamis egne treningsstudioer - kanskje en ide også for Norge, der dansematter kanskje er på vei inn i skolene?

«Dream Skincare» lanseres i Japan i oktober, men det er foreløpig ikke noe informasjon om spillet også vil bli solgt i USA og Europa.