DEBATT

Bli med i motstandsbevegelsen

Du kan bli en del av redningen.

MOTMAKT: Fra v. Kristine Wike Haraldsen (Folkeaksjonen), Silje Lundberg (Natur& Ungdom), Arild Hemstad (Framtiden i våre hender), Audun Lysbakken (SV), Sigurd Enger (Belona), Lars Haltbrekken (Naturvernforbundet) Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MOTMAKT: Fra v. Kristine Wike Haraldsen (Folkeaksjonen), Silje Lundberg (Natur& Ungdom), Arild Hemstad (Framtiden i våre hender), Audun Lysbakken (SV), Sigurd Enger (Belona), Lars Haltbrekken (Naturvernforbundet) Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes ikke lenger noen grunn til å ikke gjøre denne ene, superenkle tingen om du bryr deg ørlite om eget og andres liv.

Den største utfordringen politisk, sa statsministeren da hun annonserte at de vil lete etter mer olje for andre gang på to år, er nok at miljøbevegelsen mener vi skal stoppe oljevirksomheten.

Det viser at det enda er håp, og hvor lett du kan bli en del av redningen.

Børge A. Roum. Foto: Monica Løvdahl/MDG. CC BY-SA 2.0
Børge A. Roum. Foto: Monica Løvdahl/MDG. CC BY-SA 2.0 Vis mer

Forskerne advarer om hvor raskt vi går mot katastrofale klimaendringer: Hvert år er varmere enn det forrige, arter forsvinner for alltid i et forrykende tempo.

Likevel vil regjeringen lete etter mer olje, selv om verden har funnet over fem ganger mer enn vi kan brenne, og stå i veien for alle offensive tiltak for klima og miljø.

Nå heter det ikke lenger at det haster. Nå sies det at vi må mobilisere som vi gjør i krig. USA omstilte bilfabrikkene til våpenfabrikker i rekordfart under andre verdenskrig.

Vi kan omstille oss fra en olje- til en grønn energi-nasjon og være avgjørende i å redde verden. Vi har teknologien og kompetansen. Men når kortsiktig økonomi trumfer alt føles det tryggere å fortsette som før.

Heldigvis er det lett å delta i motstandsbevegelsen. Du trenger hverken dra på skauen eller bli amish. Så enkelt er det:

– Den største utfordringen politisk er nok at miljøbevegelsen mener vi skal stoppeoljevirksomheten.

Fikk du med deg det?

Den største utfordringen er ikke at regjeringen har økt utslippene samtidig som de i Klimaforliket har lovet å kutte millioner av tonn CO2 de neste 3 ½ årene.

Den største utfordringen er ikke at de har underskrevet en internasjonal klimaavtale som krever at vi lar nesten all olje og gass ligge.

Den største utfordringen er, ifølge statsministeren, ikke hensynet til menneskene som vil rammes av mat- og vannmangel, de titalls millioner som allerede er tvunget på flukt eller de milliarder det vil koste Norge å fikse alle hus og veier som vil rives med av regnet.

Nei, hverken løfter eller medmenneskelighet stopper politikerne. Det eneste som har en sjans er du og jeg!

Heldigvis trenger vi ikke å gripe til våpen eller gi opp TVen. Du kan bli avgjørende for å sikre en god framtid allerede i dag, uten å endre livsstil: Alt som skal til er å bli med i miljøbevegelsen!

Ved å bli støttemedlem i FIVH, Naturvernforbundet, NU eller Miljøagentene blir du «den største utfordringen» for å kjøre verden på skraphaugen.

Vil du gjøre mer? Flott! Kan du ikke mer? Ikke la det hindre deg fra å gjøre dette!

Miljøorganisasjoner får støtte pr medlem. I tillegg gir hvert medlem mer tyngde og betyr mye når partiene vurderer hva de bør prioritere.

Tiden for å vente på politikerene er over for lengst. Det finnes ikke lenger noen grunn til å vente! Velg en organisasjon å bli medlem i og bli en del av løsningen i dag!

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer