DEBATT

Bli med i motstandsbevegelsen

Du kan bli en del av redningen.

MOTMAKT: Fra v. Kristine Wike Haraldsen (Folkeaksjonen), Silje Lundberg (Natur& Ungdom), Arild Hemstad (Framtiden i våre hender), Audun Lysbakken (SV), Sigurd Enger (Belona), Lars Haltbrekken (Naturvernforbundet) Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MOTMAKT: Fra v. Kristine Wike Haraldsen (Folkeaksjonen), Silje Lundberg (Natur& Ungdom), Arild Hemstad (Framtiden i våre hender), Audun Lysbakken (SV), Sigurd Enger (Belona), Lars Haltbrekken (Naturvernforbundet) Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes ikke lenger noen grunn til å ikke gjøre denne ene, superenkle tingen om du bryr deg ørlite om eget og andres liv.

– Den største utfordringen politisk, sa statsministeren da hun annonserte at de vil lete etter mer olje for andre gang på to år, er nok at miljøbevegelsen mener vi skal stoppe oljevirksomheten.

Det viser at det enda er håp, og hvor lett du kan bli en del av redningen.

Forskerne advarer om hvor raskt vi går mot katastrofale klimaendringer: Hvert år er varmere enn det forrige, arter forsvinner for alltid i et forrykende tempo.

Likevel vil regjeringen lete etter mer olje, selv om verden har funnet over fem ganger mer enn vi kan brenne, og stå i veien for alle offensive tiltak for klima og miljø.

Nå heter det ikke lenger at det haster. Nå sies det at vi må mobilisere som vi gjør i krig. USA omstilte bilfabrikkene til våpenfabrikker i rekordfart under andre verdenskrig.

Vi kan omstille oss fra en olje- til en grønn energi-nasjon og være avgjørende i å redde verden. Vi har teknologien og kompetansen. Men når kortsiktig økonomi trumfer alt føles det tryggere å fortsette som før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer