Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Tuftevikar:

Bli med inn i Norges mørkeste rom: Espen Teigens stue

Espen lager et meme.

ESPEN T: Sylvi Listhaug, sammen med sin politiske rådgiver Espen Teigen. Foto: NTB Scanpix
ESPEN T: Sylvi Listhaug, sammen med sin politiske rådgiver Espen Teigen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stua er liten. Det er mørkt i rommet – eneste lyskilde er det konstante flimmeret fra flatskjermen. En ung mann sitter på gulvet foran skjermen, kun ikledd singlet og en boksershorts i silke. I det ene hjørnet av stua ligger en mørk dress klemt inntil veggen. I hendene har han en spillkonsoll. Den unge mannen, la oss kalle ham Espen Teigen, setter karakteren han styrer, Heihachi Mishima, i Rage Drive combo+a. Heihachis slag og spark treffer ekstra tungt nå. Etter fem suksessive high kicks slenger Espen fra seg konsollen, legger seg ned på ryggen og slår av flatskjermen med venstre stortå. Han murrer. Det har vært en dårlig dag. På tinget er det fremdeles bare partifeller og hun rare i kantina som hilser. Han får ikke respekten han fortjener. Han vet godt at det ikke har vært noen i regjeringsapparatet før ham med liknende reach. Kanskje whys og purposes, men ikke reach. Men det er mer som irriterer ham. Som reaksjonen på forslaget om å kunne frata potensielle terrorister statsborgerskapet uten å gå hele veien om domstolene. Regjeringen fikk ikke flertall. Denne dagen stinker.

En liten skjerm lyser opp i mørket. Et varsel på smarttelefonen. Det er Espen Espeset, sjefens mann. Har au pairen handlet mat i dag? Espen Teigen åpner appen, skriver «Hei, nå melder du til Sylvis offentlige profil igjen.» Han legger til en solbrille-emoji før han runder av med «Espen T». Et lite smil brer seg over leppene hans. Det er så artig at de begge heter Espen.

Espen T blir liggende et øyeblikk i mørket, før det igjen lyser opp på mobilskjermen. Nye støtteerklæringer i innboksen til sjefens offisielle Facebook-konto. Han skrur av varslene, skyfler en tom Grandiosa-eske bort fra sofaen og legger seg ned, bare for å sprette opp igjen. Det har skjedd noe: Et sånt øyeblikk av epifani som oppstår hos særlig inspirerte genier. Nå bader rommet i lys – en røslig lyspære svever over hodet hans. Han vet hvordan han skal komme i humør igjen! Innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheims ord ringer som kirkeklokker i ørene: «Ap er mer interessert i å verne terrorister enn landet vårt». Han griper tak i telefonen, slenger seg ned på sofaen. Åpner Google, taster inn «armed isis soldiers». Finner et bilde med krigere som ser akkurat passe truende ut.

Han lagrer bildet på kamerarullen og åpner det i en bilderedigeringsapp. Legger til tekst: «Ap er mer interessert i å verne terrorister enn landet vårt.» Dette lover godt! Men teksten lukter fremdeles Jon Helgheim. Den har liksom ikke Espens signatur ennå. Han lar setningen kverne, skriver det ut. «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet». Han smiler. Det svinger nå. Han legger kjapt til grafikk i form av et semitransparent belte midt på bildet. Resultatet er nesten for bra. Sylvi vil sette opp et smil av ren lykke, kanskje til og med dunke ham lett på ryggen. Og helt til slutt, for reachens skyld: LIK OG DEL.

Espen, din råtass. Du har gjort det igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!