Bli med på diktkveld!

De skriver dikt til hverandre på nettet, men har aldri møttes i virkeligheten. Nå fører forfatteren Steffen Sørum dem sammen.

Søndag 18.mars inviterer Dagbladet.no til demokveld i Oslo. Forfatteren Steffen Sørum er konferansier. Over 8000 dikt har strømmet inn til Dagbladet.no etter at dørene åpnet for tre uker siden. Nå er det på tide å føre dikterspirene sammen.

Samarbeid

Dagbladet.no arrangerer kvelden sammen med Grappa Musikkforlag.

- Det blir en kveld der vi forsøker å blande uetablerte musikere og forfattere. Tanken er at de kanskje kan finne hverandre og lage noe sammen, sier Unn Conradi Andersen, ansvarlig for Dagbladets litteratursider på nettet.

Vanskelig å velge ut

Helge Torvund, forfatter og lærer i Diktkammeret, er svært fornøyd med nivået på det som blir sendt inn til nettsidene. Han har sammen med juryen hatt en stri jobb med å velge ut hvem som skal lese denne kvelden:

- Jeg er ikke så opptatt av konkurranseelementet. Det er viktig å finne fram til dikt som representerer gode kvaliteter i det som foregår på diktkammeret.

Torvund har også vært opptatt av å finne fram til ulike stemmer. Foreløpig er Erik Bentsen, Trine Ness, Geir Svanholm og Kjell Ivar Sandvik valgt ut til å lese.

- Det finnes ulike måter å uttrykke seg på: Noen dikt er enkle og naive, men likevel bra. Andre er kompliserte og vanskelige, og bra på en annen måte. De fire som er valgt ut til å lese representerer ulike stemmer.

Demokvelden finner sted på Café con Bar i Brugata 11 i Oslo søndag 18.mars kl. 20.00. Gratis inngang, alle er velkomne.

Besøk Dagbladets Diktkammer og send inn dine dikt!