KAN BLI FREGATT: Ettersom fregatten Helge Ingstad havnet der den ikke skulle er det nå krefter i det norske samfunn som vil samle inn penger til en ny fregatt som de ønsker å døpe Per-Willy. Foto: NTB Scanpix.
KAN BLI FREGATT: Ettersom fregatten Helge Ingstad havnet der den ikke skulle er det nå krefter i det norske samfunn som vil samle inn penger til en ny fregatt som de ønsker å døpe Per-Willy. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Laug på Fagerborg tar ansvar for nye fregatt:

Bli med på en nasjonal dugnad slik at vi kan få den nye fregatten Per-Willy på havet

Og tror du forsvarsledelsen vil snakke ut om Helge Ingstad?

Meninger

Øvre Fagerborg Taushet er forsvarets Gull og De Frekke Fregatters Laug (ØVTGEFGODFFL) innkalte til et delikat høsthastemøte i går kveld på en hittil ukjent vestkantadresse i Oslo.

Anledningen er som de aller fleste vet, fregatten Helge Ingstad. Dette er fregatten som lauget har fulgt siden før Pelsjegerliv. En fregatt lauget elsker over alt på jord, som de feller en tåre for. Laugets forkvinne, som av forsvarsledelsen må være anonym fordi i dette miljøet snakkes det veldig høyt om åpenhet i festtaler, men når det kniper er de tausere enn de fjerneste østers i vesterled. Hipp.

Laugets sekretær, en avdanket og tørst jurist fra Røa, sier ei heller ingenting, men har sendt oss dette skrivet: Sånn må det være i fredstid i et demokrati tuftet på vannkjemmet hår, matrosdresser og alvorlige rynker i pannene hos både meget alvorlig menn og kvinner i de fineste uniformer. De leve, hurra, hurra hurra.

Vi iler til med å fortelle at De Frekke Fregatters Laug i neste uke vil reise vestover for å kaste fiskesprett like ved den havarerte fregatten. Dette i solidaritet, rettferdighet og respekt for havet, bølgene og det mangelfulle radarsystem. Krise? JA!

De vil også ta et initiativ til en stram fregattmarsj, etter mønster av Oslo Pride, i hovedstadens mange gater der det graves og graves i disse harde og vanskelige tider for norske fregatter uten, hjemme og i fjæresteinen.

Det kan også tenkes at NRK blir med på en stor førjulsinnsamlingsaksjon slik at nasjonen igjen kan få samlet seg, og samlet inn, rundt 7 milliarder kroner til en ny fregatt som vi gjerne vil døpe Per-Willy Amundsen.

Bakgrunnen for dette sobre navnevalg er soleklart, i følget laugets tre støttemedlemmer. Den tidligere justisministeren til vår alles kjære og noble, Erna Solberg, har i løpet av de siste dagene, siden markeringen av Krystallnatten, vist sitt og partiets sanne jeg.

Ifølge ham er det er nesten ingen på høyresiden eller ytre høyreside, som har et delansvar for hat, trusler og drap av jøder, verken nå eller da. Helt sant. Det er de venstrevridde klovnene som har eneansvaret for alt ondt i hele verden. Hilsen norgesvennen og historikeren, Free Per-Willy.