Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bli med på førpremiere av «Engelen»

Meld deg inn i Dagbladets filmklubb.

|||(Dagbladet.no): Margreth Olins «Engelen» er et dypt rystende verk, skrev Dagbladets anmelder Simen V. Gonsholt lørdag, og kastet terningkast fem.

Filmen har riktignok ikke ordinær premiere før neste helg, men allerede søndag og mandag vil det være forhåndsvisninger i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø i regi av Dagbladets filmklubb.

Slik blir du medlem
Torsdag sendes invitasjonene ut til filmklubbmedlemmene, og dette må du gjøre for å bli invitert per sms:

Send FILMKLUBB BY til 2400, der BY er Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Tromsø

Du sender altså f.eks. FILMKLUBB OSLO til 2400

Hver måned får du to sms'er med tilbud om forhåndsvisning, og neste film ut blir Steven Soderberghs «The Informant», med Matt Damon i hovedrollen.

Hver mottatt sms koster krone fem.

Ta med deg mobilen og sms'en til din kino, og hent billetten. Som vanlig er det førstemann til mølla som gjelder.

For å melde deg ut: Send FILMKLUBB STOPP til 2400. 

- Rop om hjelp
Olins «Engelen» har allerede rukket å skape en del debatt, siden den både er vist for Stoltenberg-utvalget og for Europas justisministre.

Filmen skulle egentlig bli en dokumentar, og Margreth fulgte rusavhengige Pia i to år. Det ble i stedet en spillefilm om Lea, spilt av Maria Bonnevie.

-  Pia sa til meg at å begynne med heroin er det høyeste du kan rope om hjelp. I stedet låser samfunnet deg inne i fengsel, der ingen hører deg, sa Olin til Dagbladet.no i sommer.

-Ingen hører og ingen spør. Ingen hører ropene innenfor hjemmets fire vegger. Til slutt er det vi har å tilby dem innelukking, sier Margreth Olin, og peker på at over 60 prosent av alle fengselsinnsatte i norske fengsler har alvorlige rusproblemer.

Og disse problemene skyldes ofte en vanskelig barndom.

- Det er en grunn til at heroin kalles for Engelen. Stoffet får deg til å stå i en virkelighet som du ellers ikke ville klart å stå i. «Heroin redder liv», sa Pia. Det forhindrer at mange tar livet av seg, sa Olin.

DEBATTINNLEGG:  Margreth Olin snakker til Thorvald Stoltenberg og resten av Stoltenberg-utvalget før visningen av filmen på Klingenberg kino i går.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
DEBATTINNLEGG: Margreth Olin snakker til Thorvald Stoltenberg og resten av Stoltenberg-utvalget før visningen av filmen på Klingenberg kino i går. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling